2009-09-24

Konsumtion

Jag befinner mig just nu i ett konsumtionsrace. Igår efter den avslutande dagen av Scrum-kursen åkte jag förbi Träningsspecialisten och testlöpte ett av deras nyinkomna Tunturi-löpband. Bandet hade en balanserad stans, var riktigt tyst trots att det hade en motor som rullade upp i 22km/h.

Nästa vecka drar det ihop sig för flytt till det nya huset och då kommer det finnas lite utrymme för ett löpband. Som jag längtat efter det. Under den mörka vinterperioden brukar jag åka runt till olika gym för att köra vissa intervallpass på löpband. Det hela tar en hel del extra tid i anspråk med resa och ombyte för att inte tala om eventuella kötider vid ett band. Som småbarnsförälder är tid en bristvara. Ett löpband kommer möjliggöra lite mer träningstillfällen. Om barnen är hemma kan jag inte sticka ut på ett pass och lämna dem ensamma. Med ett löpband på hemmaplan skulle man dock kunna träna på samtidigt som man kan ha viss uppsikt på barnen. Det ska bli intressant att se om man under grundsäsongen kommer kunna ploga på bra med mängd för att kanske köra en vinter halvmara eller mara.

Hur som helst så slängde jag in en beställning på bandet och med lite flyt hinner det levereras lagom till hemkomsten från Japan-konferensen i början på oktober.

Idag var det dags för nästa konsumtion. Nu en ny systemkamera. Canon EOS 5D mark II har länge legat högt upp på min önskelista. Som halvjapan måste jag ju gilla att fotografera och tanken på en ny systemkamera har sakta vuxit fram. 5D:s specar och recensioner talar sitt tydliga språk, det är en nedrans bra kamera och jag kan inte vänta på att få lägga vantarna på den och testa vad den kan prestera. Det kommer bli extra kul att ha med den till Japan och fota under resan.

Frågan är om jag inte behöver ett nytt matchande objektiv till kameran också?

6 kommentarer:

Anonym sa...

ok! det var du som drog in 7 rätt på lotto?=)

swyzak sa...

Jävlar, låter riktigt najs med ett löpband hemma. Låg högt min önskelista också vid flytt till vårt nuvarande hus, men huxflux fanns det inte plats och det förvandlades till en löparvagn... Som ska rulla åtskilliga kilometer när jag påbörjar min pappaledighet på måndag....

Dunceor sa...

Eget löpband hade varit sweeet men min ekonomi eller plats i lägenheten klarar inte riktigt det. Jag tror ett löpband hemma är en enorm tidsvinst och är man småbarnsförälder hade det med största sannolikhet legat på topplistan att önska sig.

Annars försöker jag hålla ner min konsumption då det har blivit mycket nya skor, nya kamera, kläder m.m som jag kanske inte behöver ;)

Patrik Engström sa...

Anonym:
Nej inge lotto. Däremot var jag ute i förrgår och flög lite helikopter.

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Jo löpband hemma kommer bli ett lyft. Låter osså najs med pappaledighet. Möjligheten att ta en liten siesta på eftermiddagen då barnet sov gjorde underverk för träningen! :)

Vi ses imorn, låt oss hoppas att det inte blir ett nytt Battlefield Lidingö.

Patrik Engström sa...

Dunceor:
Haha, du e oxå i konsumtionstagen. Nya skor, kläder och kamera. Najs!

Jo löpbandet kommer bli mycket uppskattat och tidssparande under vintersäsongen. Det ska bli intressant att se om man kan öka mängden lite svagt nu då det är lite lättare att få in några extra kilometer.