2009-09-28

Lidingöloppet 2009

Jag och Trädroten på skogspromenad runt Lidingö.
Foto: Thomas Windestam


På vägen ut till Lidingöloppet i lördags konstaterade jag att temperaturen var cirka 20 grader och att det blåste ganska kraftigt. Det är för varmt för ett snabbt lopp sade jag till farsan. Många kommer gå på pumpen under sista milen och det kommer säkerligen bli ganska stora omkastningar i resultatlistan. Jag ser mig inte som en värmelöpare men normalt sett brukar jag kunna disponera mina krafter klokt under tävlingar och inte spränga mig. Åt andra sidan var jag lite orolig över vilka effekter min bristande mängdträning och långpass skulle få under den sista erkänt tuffa milen på Lidingö. Veckomängden har legat på cirka tio mil och jag kunde endast summera ihop tre pass längre än 25 km.

Hur som helst så kom jag iväg bra i starten och hittade snabbt ett bra tempo och flyt i löpningen. Årets start måste nog räknas som den långsammaste i loppets historia. Det var ingen direkt som ville ta kommandot inledningsvis vilket resulterade i att klungan med löpare var samlad ända fram till fem kilometer. Efter det började tempot gradvis stegras och såsmåning om tog kenyanerna tag i taktpinnen och lämnade mig och min klunga bakom sig.

Enligt min klocka passerade jag milen på 35:19 och hade då hittat en bra klunga att samköra med. Med mig hade jag bland annat Trädroten och Patrik Andersson. Vid 17 km var jag fortfarande fräsch och hade en mycket bra känsla i kroppen. Det kändes som om det bara flöt på och att jag inte behövde anstränga mig så mycket. Jag hade nu sprungit tillsammans med Trädroten, Unicorn-Linus, Fredrik Johanson, Patrik Andersson och en finländare vid namn Johan Ehrs. Mentalt laddade jag redan för den svåra sista milen och de backar som väntade där. Så helt plötsligt tappade jag koncentrationen för ett ögonblick och trampade snett. Ett ordentligt knakande ljud och jag var tvungen att skrika till av smärta. Jag hade legat lite för nära i rygg på Fredrik och Patrik och därför inte sett några rötter som jag nu stukade foten på. Detta är en gammal krigsskada från mina dagar som fotbollsspelare. Min högerfot är klart svagare än den vänstra i sidled och jag stukar den lite då och då. Att behöva göra detta under ett kritiskt skede på Lidingöloppet var dock inget jag hade önskat mig.

Var tvungen att gå ner lite i fart och stapla vidare. Jag fick byta steg och arbeta mer med det friska vänsterbenet men kände att jag snabbt syrade upp det i uppförsbackarna. Nu var det verkligen hjärnkris. Skulle jag bryta loppet eller fortsätta. Efter viss tvekan valde jag det senare alternativet men det goda flytet i löpningen och den positiva känslan var som bort blåst. Nu handlade det om damage control, det vill säga att bara försöka ta sig till mål.

Jag strax innan Grönstagärde med en ny-stukad fot. Framför mig skymtar Fredrik Johansson och bakom mig Johan Ehrs.
Foto: Thomas Windestam


Vid 19 km langade farsan lite dricka till mig och jag försökte repa lite nytt mod. 20 km passerades på 1:11.14 vilket innebär att andra milen gick på 35:55. In på den tredje milen med inte världens bästa känsla och nu var det inte frågan om någon skönlöpning. Fredrik Johansson hade fått ett litet försprång och ännu en bit längre fram skymtade jag Henry Gross. Patrik Andersson hade även han fått en liten lucka till mig på grund av min stukning men jag kom ikapp honom efter lite drygt 22 km.

Strax efter Abborbacken drabbades jag av nästa hjärnkris då jag upplevde lite yrsel och balanssvårigheter. Jag misstänkte att det rörde sig om vätskebrist. Inte bra alls, det var trots allt fyra kilometer kvar att löpa och med vätskebrist då så kunde det bli riktigt otrevligt. På nåt sätt lyckades jag hålla ihop det ända fram till backen vid golfbanan. Där stod Herr Larm och skällde lite ny koncentration i skallen på mig. Nya tag och nytt fokus. Bara två kilometer kvar. Uppför golfbacken kändes det lite bättre, lättare att hålla balans uppför än på flacken. Sista kilometern handlade det bara om att försöka bibehålla farten in i mål. En liten bit framför mig skymtade fortfarande Fredrik Johansson och en tröttnande kenyan. Jag mäktade dock inte med att jaga ikapp dem utan ville bara ta mig till mål. På upploppet blev jag dock nerspurtad av finländaren Johan Ehrs som smugit upp bakom mig. Jag hade inte märkt honom och hann följaktligen inte svara på hans spurt och sprang in som elva och fjärde svensk. Placeringen var smickrande men tiden blev inte så lysande (1:48.05 - tredje milen på 36:51) men med tanke på värmen och blåsten samt alla problem under loppet så är jag ändå nöjd med genomförandet. Framförallt stukningen innebar en del tappad tid och rytm. Utan den tror jag att jag hade nypt någon till placering och även pressat min sluttid en del. Jag vill dock påpeka att man inte ska bli fjärde svensk på 1:48 oavsett temperatur i spåret. Det var på tok för bedrövlig klass i år på de svenska löparna. Både toppen (Musse) saknades och elitbredden. Visst gjorde värmen under loppet att det blev en del ommöbleringar i resultatlistan men löpar-Sverige måste kunna skramla fram lite fler löpare i segmentet 1:42-1:48.

Målgång. Det gick att ta sig runt trots en stukad fot och lite vätskebrist.
Foto: Thomas Windestam


Studenterna tog även hem lagguldet i jämn kamp med Hälle och Enhörna. Då både Käcken och Patrik Andersson drabbades av väggen under sista milen så kunde vi dock ta hem lagsegern. Alla löpare i laget lydde lydigt Coach Lamas stallorder om att ingen fick bryta loppet trots att det var värme-varning.

Avslutningsvis måste jag avsluta bloggposten med lite klagomål. Att Lidingöloppet med allt deras arrangemang, inramning, budget och anmälningsavgifter inte kan förmå att ta upp fler löpare på scenen än sex stycken är tragiskt. Då merparten av de främsta löpare är importerade kenyaner så är det ofta väldigt få svenskar som får äran att göra det. I år var det till exempel endast Lill-Lasse som fick göra detta och då hade ändå speakern mage att titulera Japhet Kipkorir som förste svensk. Fullständig tragik. För min elfte plats belönades jag med en handduk från Adidas och jag kammade även hem en lika dan för segern i lagtävlingen. Mäkta generöst. Det blir näsan lite skrattretande. Bättre att bara skita i att dela ut några priser överhuvudtaget.

Lagguld!
Foto: Susanne Sjöstrand


Resultaten »

54 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt referat! Och grattis till den fina placeringen, men klart att den svenska elitbredden saknades. Hursomhelst är det grymt att ta sig "lekande lätt" under 1:50 med dina problem.
Vad blir nästa...Blir det fler längre lopp i år, typ mara, eller börjar säsongen ta slut?

Walter sa...

Funderade lite över samma sak med bredd och elit kring tjejtävlingen. Mycket respekt för Malin Everlöf, men det känns föga smickrande för löpar-Sverige när en 36-årig trebarnsmamma som titulerar sig själv som elitmotionär spöar alla över tre mil.

Men grymt lubbat som vanligt, och grattis till placeringen!

Anonym sa...

Starkt jobbat trots stukningen, måste känts tungt när du hade vittring på PB:et. Sen när det gäller resultaten har de ju stagnerat rejält sedan tex 1995; om man tittar då i resultatlistan var det ju massor med svenskar under 1:50, över 200 löpare under två timmar och ca tusen(!) som klarade medaljtiden. Verkar som folk är mindre beredda på att lägga ner tid på träningen nu för tiden. Kanske kan den nuvarande löpboomen föra med sig nåt gott om några år? Egentligen är det ju inte så fasligt mycket löpning som behövs, 10-12 timmar effektiv löptid i veckan räcker långt (i rätt intensitet dock) och det är ju mindre än vad vissa lägger ner på gymmet verkar det som om man läser vissa bloggar.

Bergman sa...

Intressant blogg. Kan bara instämma i reflektionen att det fanns inte mycket till svensk elit på plats i årets lopp. Att bli bäste svensk på nästan 1.44 är ofattbart, ovansett värme och blåstTrist med stukningen. Gjorde exakt samma sak 2002 precis när man viker upp på asfalten innan Grönsta. Knakade till som om jag brutit foten, men valde som du att fortsätta och smärtan försvann . Efter loppet var dock foten som en handboll. Resultatet blev en bit över pers, men jag var ganska nöjd med 1.39, trots att det bara räckte till en 7e plats det året.
Priserna är verkligen ett stort skämt även om det är högkvalitativa adidas produkter. LL har gått fr en kraftig prisportfölj med 100KSEK i första pris till 30KSEK (?) i syfte att locka färre Kenyaner (vilket det gjort) men ett så pass drastiskt fall i prisstegen är bara demotiverande / irriterande och inte vad detta mkt trevliga lopp behöver. Några snabba svenskar skulle dock vara på sin plats:-)

yoie sa...

Grymmt bra jobbat!
Vad blir nästa tävling? inget marathon i sikte?
//Yoie

Tröskelkungen sa...

Bra kämpat Patrik,
Var nog bra för er att du fortsatte för det hade nog blivit på håret med lagsegern annars?
Grattis till lagesgern och vårda Guds hand ömt under året tills nästa år ;-)

En kommentar till Walters inlägg.
Har du sett Malin Everlöf Krepp på sistone? Hon är INTE en elitmotionär. Hon är i grym form och Lena Gavelin och Anna Rahm och kompani kan inte vara säkra på att slå henne påexempelvis 10 000 meter.
1.57 på Lidingöloppets 30km är bara 3-4 minuter från banrekordet för damer medan Lasses 1.43.50 är 6.40 ifrån så njaee Malin är för grym för att betecknas som elitmotionär.

Patrik Engström sa...

Anonym:
Tack, det blev lite längre än jag tänkt mig men efter ett långt och hårt lopp har man ofta ganska mycket tankar och känslor så det var lika bra att försöka få dem på pränt.

Om det blir några längre lopp i år som halvmara vet jag inte. Det blir nog ingen mara då jag först och främst vill bli helt bra i mitt bäcken som stört mig en del under min säsong från det att jag kunde börja träna igen. Jag tar lite säsongsvila nästa vecka då jag är i Japan och sedan får vi se. I början på nästa år blir det nog både halv- och helmara om man får vara hel och grunda ordentligt nu under vintern.

Patrik Engström sa...

Walter:
Tack för Pepp, jag läste själv att du hade det lite tungt men det är bara att grotta vidare! Angående elit-bredden så svarar jag lite längre ner på dig och Tröskelkungen.

Patrik Engström sa...

Medeldist:
Jo jag blev faktiskt ganska sur över den ganska onödiga stukningen. Jag hade ett grymt flyt fram tills dess och det hade kunnat gå riktigt bra. Istället blev det ren överlevnad mot slutet då jag var orolig över att komma i mål. Men men... Jag är redan sugen på nästa års lopp! :)

Själv då? Jag hoppas att du är nöjd med mitt pers och silvermedalj samt att din återhämtning efter loppet går bra!

Patrik Engström sa...

Bergman:
Nämen, ere den gode Bergman som hittat hit? Hoppas allt är bra med dig och att du polerar fin-Audion regelbundet.

Jag håller verkligen med dig om den bristande bredden på elitnivå. I dagsläget är det egentligen bara en i Sverige som kan göra sub 1:40 och det är en viss Musse. Alla dina tider med sub1:40 är otroligt imponerande och samtidigt inspirerande, du var verkligen stark som en oxe i spåret.

För oss andra dödliga som har siktet inställt på 1:45 så är den klena bredden på elitnivå även det negativt. Det finns färre och färre som man kan samköra och pressa sig med och mot och det får ofta en ganska stor utdelning när man summerar resultatet. Ända sättet att få ett brett och fint startfält på vissa lopp är ju nu för tiden ofta att bege sig utomlands.

Stukningen för min del var lite onödig och sabbade mestadels rytmen som i partiet mellan 16-19 är väldigt viktig då det är mycket böljande terräng. Men precis som för dig kunde jag efter lite initialt haltande springa vidare och mot slutet hade man ont på så många andra ställen att smärtan i foten försvann. Dock svullnade den upp efter loppet då man stelnade till.

Det var även intressant att läsa om prisbordet och prispengarna. Jag undrar verkligen hur mycket dollares Lill-Lasse fick för sin svenska förstaplats men det kan inte ha varit så mycket som du beskriver. En annan reflektion är dock att jag utgår från att LL är klart mycket större nu för tiden med fler deltagare och därmed större intäkter i form av anmälningsavgifter. Då rimmar det liksom lite extra illa med att bara ta upp sex personer på scenen och bara kunna dela ut lite handdukar (betvivlar dock inte Adidas handdukskvalité!) till de främsta löparna.

Tag hand om dig så kör vi nåt långpass med Herr Larm framöver!

Patrik Engström sa...

Yoie:

Verkligen kul att träffa dig och jycken i lördags. Du sprang som vanligt grymme! Ha det så bra på Nya Zeeeeeeland så hörs vi framöver!

Nån mara blir det nog inte för mig i år men tidigt nästa. Ska vi köra ett gemensamt?

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:
Jo det var nog bra att fortsätta. Men vi ska nog mest tacka Käcken och Andersson för deras punkteringar. Utan dessa hade det blivit tufft! :)

Vad gäller Malin så ska hon självklart ha lots of creds oavsett om hon är elitlöpare eller elitmotionär. Då många vek ner sig i värmen så var hon urstark.

Men det som jag tror du glömmer är att elitbredden på damlöpning är ännu tunnare än bland herrarna. Och visst Lasse var långt ifrån Musses svenska banrekord, Malin var närmare damernas. Men den stooooora skillnaden är att de svenska damerna aldrig behöver kämpa mot utländsk konkurrens. Skulle LL ha en historia av 25 år med resultat av afrikanska damer så skulle de inte bara sopat banan med de svenska damerna utan de skulle också ha sänkt banrekordet väldigt mycket. Tittar vi på Musses svenska rekord så är det långt ifrån banrekordet. Och Musse är ändå en löpare som står sig bra i konkurrensen globalt sett. Det gäller tyvärr inte för våra svenska damer (med visst undantag för Isabella)...

Så nu har jag runnit ut lite för mycket. Sammanfattningsvis så var Malin grym. Och jag vill ha bättre bredd både bland de svenska damerna och herrarna. Julafton!

Walter sa...

Tröskelkungen: håller definitivt med dig - Malin är i hur grym form som helst, annars hade hon knappast vunnit LL. Beteckningen är därför missvisande, men det var så hon kallade sig själv innan hon kom SM-3:a i marathon.

För mig är det dock mycket intressantare att hon, trots att hon har haft en rätt framgångsrik karriär som medeldistansare, fortfarande pressar sig till det yttersta - mer än vad de flesta yngre elitlöpare i Sverige gör. Jag har haft en liten teori om att duktiga medeldistansare senare blir riktigt grymma långskubbare, och får den bekräftat gång på gång.

Därför vore mitt råd till Johanna Bohlin att lägga krutet på medeldistans under närmaste åren, och skörda framgångarna på längre sträckor senare. :)

Anonym sa...

Beneficial info and excellent design you got here! I want to thank you for sharing your ideas and putting the time into the stuff you publish! Great work!

Unknown sa...

shijun 7.2
abercrombie
knockoff watches
abercrombie
jordan 4 retro
fendi bags
prada bags
oakley glasses
coach outlet
michael kors
lululemon
louis vuitton handbags uk
christian louboutin sale
adidas running shoes
ralph lauren outlet online
tory burch outlet online
louis vuitton handbags
copy watches
adidas shoes
oakley vault
toms.com
coach factory outlet online
michael kors uk
coco chanel
oakley outlet
new jordans
louis vuitton outlet
coach outlet
louis vuitton handbags
michael kors outlet online sale
abercrombie store
oakley outlet
air jordan 8
michael kors outlet
kate spade outlet
abercrombie outlet
louis vuitton handbags
hollister clothing store
coach factory online
kate spade
cheap toms

Unknown sa...

nike free uk
beats headphones
thomas sabo bracelet
real madrid jersey
gucci shoes
michael kors outlet
lacoste polo shirts
adidas wings
tod's shoes
vibram fivefingers
herve leger sale
air jordan gamma blue
cheap snapbacks
mulberry uk
burberry handbags
lululemon outlet
ghd hair
kate spade sale
louis vuitton
kate spade outlet
timberland outlet
michael kors outlet online
prada shoes
mbt shoes
beats headphones
the north face clearance
cheap ray ban sunglasses
karen millen sale
cartier love bracelet
atlanta falcons jersey
mac cosmetics
true religion
rolex watches
washington redskins jerseys
louis vuitton outlet
soccer jerseys
ray ban uk
ray ban aviator
michael kors outlet
michael kors outlet online sale
achang 0713

Unknown sa...

2015-7-27 xiaozhengm
nike tn pas cher
coach outlet store online
michael kors outlet online
ralph lauren
michael kors uk
mont blanc pens
coach outlet online
prada handbags
cheap jordans for sale
true religion outlet
gucci outlet
michael kors
kate spade uk
kate spade outlet
soccer shoes
air max 95
ed hardy
louboutin pas cher
michael kors bag
abercrombie outlet
coach factory outlet
kate spade
longchamp handbags
cheap ray ban sunglasses
coach outlet
ralph lauren outlet
replica watches cheap
chaussure louboutin
michael kors handbags
pandora outlet
tory burch handbags
oakley sunglasses
pandora jewelry
michael kors outlet online
nike blazer
cheap ray ban sunglasses
michael kors
chanel online shop
ralph lauren uk
soccer jerseys

Unknown sa...

20150828daigege
nike roshe run women
mizuno shoes
michael kors handbags
oakley sunglasses
ralph lauren uk
new balance
nike free run womens
air max 90
polo ralph lauren outlet
nike free runs
true religion
adidas superstar
polo ralph lauren
michael kors handbags
jordan uk
soccer jerseys wholesale
nike blazer
adidas trainers
ralph lauren
tory burch outlet online
borse louis vuitton
mulberry bags
mizuno running shoes
nike air max
nike socks
nike running shoes
mont blanc pen
longchamp outlet
coach outlet online
nike basketball shoes
air jordan
canada goose
ray ban sunglasses
ed hardy
air max shoes
oakley sunglasses wholesale
tory burch outlet
michael kors bag
toms shoes
pandora rings

Unknown sa...

chiefs jersey, http://www.kansascitychiefs.us/
tods shoes,tods shoes sale,tods sale,tods outlet online,tods outlet store,tods factory outlet
raiders jerseys, http://www.oaklandraidersjerseys.us/
michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletonline.in.net/
mulberry outlet store, http://www.mulberryoutlet.com.co/
oakland raiders jerseys, http://www.oaklandraidersjerseys.us/
michael kors uk outlet, http://www.michaelkorsoutlet.org.uk/
oakley sunglasses, http://www.oakleysunglasseswholesale.us.com/
nike air foamposite one,foamposite,foamposites,foamposite release 2015,foamposite sneakers,foamposites for sale,foamposite gold
iphone cases, http://www.iphonecase.name/
new balance shoes, http://www.newbalanceshoes.in.net/
coach outlet store, http://www.coachoutletus.us/
nike trainers uk, http://www.niketrainers.me.uk/
adidas outlet, http://www.adidasoutletstore.us.com/
air jordan shoes for sale, http://www.airjordanshoes.us.org/
christian louboutin outlet, http://www.christianlouboutinonline.us.com/
nba jerseys, http://www.nbajerseys.net/
ugg outlet, http://www.winterjackets.us.com/
new york giants jerseys, http://www.newyorkgiants.us/
adidas wings shoes, http://www.adidaswings.net/
ed hardy outlet, http://www.edhardy.us.com/
1015minko

Unknown sa...

2015-11-5leilei
cheap toms
gucci borse
ugg boots
true religion
michael kors outlet
air jordan 4
michael kors handbags
coach outlet online
nike free runs
canada goose uk
longchamp outlet
tommy hilfiger outlet
coach outlet online
ed hardy uk
coach outlet store online
nike blazers uk
air jordan shoes
michael kors bags
ghd straighteners
true religion jeans
cheap uggs
michael kors handbags
coach factory
cheap jordans
louis vuitton
jordan retro 13
ray bans
polo outlet
michael kors outlet online
nike store
abercrombie and fitch
louis vuitton handbags
ray bans
toms outlet store
toms shoes
louis vuitton outlet
pandora jewelry
nike air max 90
uggs on sale
louboutin shoes

Unknown sa...

cheap oakley sunglasses
chanel handbags
mont blanc
football shirts uk,soccer jerseys uk,cheap soccer jerseys uk
belstaff jackets
tiffany jewellery
michael kors handbags clearance
louis vuitton outlet online
coach outlet
coach outlet store
marc jacobs outlet
hermes belt for men
michael kors outlet store
michael kors handbags,michael kors outlet,michael kors,kors outlet,michael kors outlet online,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors
giuseppe zanotti sale
canada goose jackets
ray ban sunglasses,ray ban sunglasses outlet,ray ban,rayban,ray bans,ray ban outlet,ray-ban,raybans,ray ban wayfarer,ray-ban sunglasses,raybans.com,rayban sunglasses,cheap ray ban
michael kors outlet store
chicago bears
bottega veneta outlet online
ralph lauren
christian louboutin
air jordan 13 free shipping
puma shoes
cheap oakley sunglasses
nike air huarache,nike huarache,nike huarache sneakers,nike huarache shoes
ugg boots
ghd hair straighteners
michael kors outlet sale
nfl jerseys wholesale
dddddddddd1106

Unknown sa...

mulberry outlet online
mac makeup
replica handbags
ugg outlet
converse sneakers
canada goose coats
iphone cases
coach outlet store
hermes belt for men
ugg boots
cheap mlb jerseys
nhl jerseys wholesale
asics
cheap toms
michael kors outlet online
nike air max 2014
ferragamo shoes
michael kors handbags
hermes bags
moncler jackets

柯云 sa...

2016-01-28keyun
oakley outlet
ralph lauren
christian louboutin shoes
louis vuitton purses
louis vuitton handbags
louboutin femme
coach factory
louis vuitton outlet
abercrombie & fitch
coach factory outlet
gucci handbags
pandora charms
coach outlet
nfl jerseys wholesale
ugg boots
the north face jackets
coach factory outlet online
michael kors outlet store
hollister clothing
michael kors outlet
abercrombie and fitch
nfl jerseys wholesale
michael kors outlet
toms outlet
prada handbags
coach outlet online
coach outlet online
louis vuitton outlet stores
nike trainers sale
oakley outlet
ugg outlet
air max 95
coach factory outlet
oakley sunglasses sale
coach outlet
cheap uggs
louis vuitton outlet stores
oakley sunglasses sale
ralph lauren outlet
coach outlet

dongdong sa...

oakley sunglasses
fitflop uk
christian louboutin
salvatore ferragamo
ralph lauren pas cher
bottega veneta
air jordans
michael kors outlet
sac longchamp
louis vuitton pas cher
christian louboutin
under armour shoes
coach outlet online
ugg outlet online
coach outlet store online
prada bags
toms outlet store
reebok shoes
cartier glasses
louboutin pas cher
nike huarache
timberland boots
louis vuitton bags
michael kors handbags
ray ban outlet
true religion outlet
reebok uk
ferragamo shoes
ralph lauren outlet
coach factory outlet
longchamp
michael kors outlet
longchamp bag
under armour outlet
michael kors outlet clearance
michael kors handbags
coach outlet
hollister sale
louboutin
20163.12wengdongdong

Unknown sa...

TEN0323
babyliss flat iron
mulberry handbags
longchamp handbags
mulberry handbags
michael kors uk
mulberry handbags
hollister uk
tiffany jewellery
oakley sunglasses uk
fitflops uk
fitflops shoes
ralph lauren outlet
ralph lauren pas cher
tiffany and co
oakley sunglasses wholesale
hollister shirts
tiffany outlet
hollister shirts
coach outlet store
mulberry sale
oakley sunglasses
oakley sunglasses wholesale
ray ban sunglasses
oakley sunglasses
hollister clothing
kate spade handbags
burberry outlet online
coach outlet online
true religion jeans
burberry outlet

John sa...

nike uk
michael kors outlet
nike basketball shoes
insanity workout
hollister clothing store
lebron james shoes
true religion jeans
louis vuitton outlet
tory burch outlet
louis vuitton outlet
polo ralph lauren
adidas superstar
cheap oakleys
toms shoes
hollister clothing
coach outlet
nike sb
ugg boots
kd shoes
michael kors handbags
jordan concords
christian louboutin outlet
gucci outlet
marc jacobs
coach outlet online
prada uk
polo ralph lauren
tory burch outlet
ray ban outlet
louis vuitton
adidas shoes
fitflops
nike uk
vans shoes
kate spade outlet
louis vuitton
2016329yuanyuan

柯云 sa...

2016-04-27keyun
nike air huarache
gucci handbags
christian louboutin outlet
true religion outlet
coach outlet online
nfl jerseys
michael kors outlet
kate spade outlet
true religion jeans
louis vuitton outlet
louis vuitton purses
louis vuitton bags
michael kors handbags
reb christian louboutin
cheap toms shoes
michael kors outlet online
michael kors outlet
coach outlet
air jordan homme
tory burch shoes
adidas superstar shoes
michael kors outlet online
fitflop clearance
concord 11
montblanc pen
cheap ray ban sunglasses
hollister clothing store
oakley sunglasses wholesale
gucci bags
nike air force 1 shoes
burberry handbags
cheap louis vuitton handbags
celine bags
ray ban outlet
cheap ray ban sunglasses
nfl jerseys
coach outlet
nike roshe run
air max 95

xumeiqing sa...

2016729meiqing
coach outlet store
michael kors outlet
bottega veneta outlet
kobe shoes
canada goose jackets
polo ralph lauren outlet
jimmy choo shoes
nike air force 1
canada goose
louis vuitton outlet
adidas pure boost
coach outlet online
michael kors outlet clearance
nike air max sale
fitflops
air jordan uk
true religion outlet
discount ray ban sunglasses
longchamp uk
hermes belt
chi flat iron
abercrombie and fitch outlet
canada goose outlet
louboutin uk
michael kors handbags
ghd flat iron
nike cortez
yeezy boost
jimmy choo outlet
adidas nmd
the north face
michael kors handbags
polo ralph lauren
reebok uk
cheap nhl jerseys

raybanoutlet001 sa...

ralph lauren outlet online
nike huarache
nike huarache trainers
toms outlet
polo ralph lauren
michael kors handbags
cheap oakley sunglasses
cheap ray bans
nike air max 90
michael kors handbags outlet

琐事 sa...

michael kors handbags wholesale
cheap nfl jerseys wholesale
instyler max 2
nike huarache trainers
ed hardy outlet
pandora charms
michael kors handbags sale
tiffany and co outlet
lebron shoes
longchamp le pliage

Unknown sa...

air force 1 shoes
gucci handbags
philadelphia eagles jerseys
vikings jerseys
christian louboutin shoes
supra shoes
christian louboutin shoes
cheap nfl jerseys
asics running shoes
cleveland browns jerseys

Unknown sa...

oakley sunglasses cheap
authentic louis vuitton handbags
adidas nmd runner
yeezy boost
true religion jeans outlet
rolex watches
valentino shoes
nike cortez classic
cheap nike sneakers
true religion sale
zhi20161225

Unknown sa...

tory burch outlet
hollister clothing
tiffany outlet
nike roshe run
prada handbags
jordan shoes
rolex watches
lululemon pants
tiffany outlet
michael kors handbags
20170218lck

Unknown sa...

michael kors handbags
golden state warriors jerseys
michael kors handbags
chiefs jersey
michael kors handbags clearance
red valentino
ralph lauren outlet online
hollister clothing
michael kors outlet
seattle seahawks jerseys

Unknown sa...

mizuno running shoes
michael kors outlet online
longchamp handbags
mlb jerseys wholesale
polo ralph lauren
christian louboutin uk
yeezy boost 350 v2
michael kors handbags
nike air max uk
timberland boots
20173.20wengdongdong

Unknown sa...

led shoes
reebok shoes
ultra boost
authentic jordans
huarache shoes
nike zoom
nike air max 2017
michael jordan shoes
air max 2017
timberland outlet

caiyan sa...

michael kors outlet
beats headphones
mont blanc
louis vuitton outlet online
michael kors outlet
hollister clothing
adidas yeezy
oakley sunglasses
christian louboutin outlet
longchamp uk
0503shizhong

Unknown sa...

20170605 leilei3915
air jordan 4 retro
mlb jerseys wholesale
polo ralph lauren
kate spade outlet
jordan shoes
canada goose jackets
michael kors outlet
ugg outlet
christian louboutin shoes
oakley sunglasses wholesale

1111141414 sa...

yeezy boost
kobe basketball shoes
adidas tubular x
jordan shoes
adidas neo
yeezy boost 350 v2
adidas nmd
nike huarache
longchamp
nike air max 2017

Unknown sa...

fitflops clearance
http://www.kobeshoes.uk
yeezy boost
nike air force 1
michael kors outlet
yeezy boost 350
curry 3
tory burch outlet
adidas online shop
hogan outlet

Unknown sa...

led shoes
air jordan shoes
lebron 14
adidas stan smith sneakers
curry 3 shoes
yeezy boost 350
lebron 13
van cleef
cheap jordans
nike air max

Unknown sa...

christian louboutin shoes
ugg boots
chargers jerseys
nike huarache
coach outlet
ugg boots
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet
mbt shoes outlet
polo ralph lauren

raybanoutlet001 sa...

moncler jackets
armani exchange
coach outlet
fitflops sale
jordan 4
coach bags
mont blanc outlet
hugo boss sale
nba jerseys
nike trainers

Unknown sa...

adidas store
longchamp outlet
timberland outlet
nike air force 1
kobe bryant shoes
roshe shoes
nike air force 1
adidas nmd
authentic jordans
true religion jeans

jeje sa...

balenciaga sneakers
adidas nmd
goyard handbags
dior sunglasses
nmd r1
asics sneakers
adidas online shop
jordan retro
adidas stan smith men
balenciaga shoes

raybanoutlet001 sa...

coach outlet
dallas cowboys jerseys
fitflops sale
nike tn pas cher
valentino outlet
armani exchange
dolce and gabbana outlet
christian louboutin shoes
coach outlet store
coach outlet online

jeje sa...

adidas gazelle sale
prada sunglasses
kate spade handbags
moncler outlet
kobe byrant shoes
cheap jordans
yeezy boost
adidas yeezy boost
cheap nfl jerseys china
golden goose

jeje sa...

links of london
yeezys
adidas stan smith men
ferragamo belt
foamposites
nike air max 2016
nike air max95
jordan retro
prada sunglasses
adidas ultra boost

jeje sa...

nike shoes
michael kors uk
nike outlet
discount oakley sunglasses
ed hardy clothing
jordan shoes
christian louboutin outlet
true religion jeans
nike huarache
tods shoes

Unknown sa...

www0504longchamp handbags
fitflops
pandora charms
canada goose outlet
canada goose outlet
burberry outlet
ugg outlet
ray ban sunglasses
polo outlet
burberry outlet

Unknown sa...

20180530xiaoke
tory burch handbags
canada goose
tory burch outlet store
ray ban sunglasses on sale
michael kors outlet clearance
cheap jordans
michael kors outlet clearance
cheap air jordans
swarovski crystal
polo ralph lauren shirts

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
canada goose outlet
red bottom shoes
nhl jerseys wholesale
salomom shoes
moncler online outlet
dsquared
huaraches
jordans
canada goose jackets
new nike shoes

520abc sa...

0622jejegolden goose shoes
nike air max 90
true religion outlet
basket nike
cheap jordans
football soldes
ray ban eyeglasses
coach outlet online
michael kors outlet online sale
kate spade
nike factory store

Unknown sa...

20180625 junda
oakley sunglasses wholesale
adidas wings
canada goose outlet
cheap jerseys
jordan shoes
mbt shoes
birkenstock outlet
canada goose
coach outlet
cheap mlb jerseys