2009-09-01

Många tartanvarv blir det

Tittar hastigt på kalendern och noterar att det är ny månad september vilket officiellt innebar att sommaren är slut. Utanför fönstret ser dock sommarvädret ut att hålla i sig åtminstone ett litet tag till även om det de senaste dagarna blåst ganska snålt.

Idag är det lite högre anspänningsnivå än normalt inför ett träningspass. För att straffa kroppen då den vek ner sig i tisdags med 800m kvar att springa så har jag tjurat och bett Coachen om attans hårda banintervaller. Till skillnad från när jag ber Lamas om tusingar så lyssnade han på min vädjan och returnerade en skiss som på förhand ser satans tuff ut: 5000-4000-3000m i 74''-fart (3:05/km) med 400m pausjogg i ytterspår på 3'.

Som ni ser är farten rätt ordentligt uppskruvad och lämnar inget utrymme för slölöpning men det som ser ut att bli ett riktigt monster är den (extrema) längden på banintervallerna. Visserligen är de bara tre till antalet men ack så långa. Här gäller det alltså att ha med sig skallen hela vägen samtidigt som man inte får slå av på farten. Till min hjälp har jag raggat ihop några fler stackare och tillsammans hoppas jag vi kan försöka matcha det tuffa passet. Jayo, Unicorn-Linus och Seas har alla aviserat att de ska dyka upp så det ser ut som om vi kommer kunna hjälpa till att växeldra varandra. Om vi lyckas är en annan femma. Det blåser nämligen ganska hårt ute idag vilket försvårar passet avsevärt.
Återkommer med rapport imorn.

2 kommentarer:

swyzak sa...

Shit mannen, den som gapar efter mycket får också vad han förtjänar, vilket grisapass... Ser fram emot en skrivelse om det...

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Har krattat ner lite. Nu får det allt ta ett år innan nästa monstersession.