2009-09-22

Scrum

En liten annorlunda dag på jobbfronten. De sedvanliga kontorsdagarna i utvecklingsteamet var idag utbytt mot en två dagars Scrum Master-kurs. En trevlig tillställning om det inte vore för att jag mest sitter och oroar mig för att inte inhalera lite svininfluensa då merparten av individerna i kurslokalen består av personer jag normalt inte vistas i samma rum som.

Fast åt andra sidan ska jag nog mest oroa mig för mina egna familjemedlemmar och deras basilusker. I torsdags var det dags att hämta Venla från dagis då hon hade krekklat ner sig. Hon repade sig i och för sig snabbt men förmodligen smittade hon nog mig en aning då jag var mycket risig i kistan under söndagen efter loppet. Symptom: illamående och extremt orolig mage. Även jag repade mig dock snabbt men idag var det Elias tur att drabbas av magsjuka(?). Grabben vaknade askgrå i ansiktet och fick bekanta sig med toalettstolen omgående. Stackaren, han såg verkligen sliten ut.

Well, well. Bara att skaka av sig detta och fortsätta fokusera laddningen inför Lidingöloppet. Jag har en nästan omänsklig förmåga att dra på mig sjukdomar inför detta lopp. Vi får se hur det går i år...

3 kommentarer:

Dunceor sa...

Alltså jag är inte så impad av Scrum. Känns mest som en återuppfinning av Extreme Programming som funkar i mindre projekt men ska man köra något större blir det nog mest rörigt.

Patrik Engström sa...

Dunceor:
Scrum tror jag fungerar i mindre projekt där vikten av snabba iterationer med mycket feedback, återkoppling och informationsspridning är stor. I större projekt kan man nog tillämpa Scrummen då måste det finnas lite andra processer/ramverk som man använder sig av utöver detta. Vi får se hur det går, vi håller på att införa det nu på mitt företag/projekt.

Dunceor sa...

Jag tror helt klart det kan funka i mindre projekt, jag tror det med snabba iterationer och även mycket test (som jag har förstått det innebär) är bra och viktigt.

Jag jobbar ju på ett gigantiskt företag med enorma projekt så vi har egna processer som enligt mig fungerar sådär.