2009-09-23

Terränggenrep

Igår efter hemkomst från den första dagen av Scrum-kursen så styrde jag min kosa mot Polishögskolans terrängspår och det mjuka sugande sågspånet. Coachens direktiv var fyra varv a 1700m med generös pausjogg på två minuter mellan intervallerna. Fokus skulle ligga på teknik och flyt istället för att jaga snittider.

För mig passade detta bra då jag var lite orolig över hur pigga benen skulle vara efter det tuffa värmeloppet från i söndags samt den lilla magsjukan som jag drog på mig efteråt. Jag konstaterade dock glatt att benen kändes riktigt rappa och fina varvid jag kunde lägga de två första varven på 5:22 för att de två avslutande kunna öka på farten ner till 5:17 och 5:16. Snittiderna står sig riktigt bra mot mina tidigare prestationer i spåret men då kanske jag körde någon till intervall samt lite kortare vila. Igår låg dock fokus på att bibehålla flytet under löpningen vilket innebar att jag inte behövde slita och ta ut mig fullt som jag kanske normalt sett gör på ett intervallpass.

Hur som helst var passet ett bra terränggenrep inför det stundande Lidingöloppet. Jag känner mig taggad och peppad över att det ser ut som om jag (peppar peppar!) kommer klara mig från sjukdom innan denna tävling. Bara att känna glädje och motivation.

3 kommentarer:

Per sa...

Lycka till, verkar vara riktigt slagläge för dig i år. Formen på topp. Själv får jag en DNS för tredje gången på LL. Men jag sprang 10 km igår och känner mig rätt okej idag, så kanske kanske kan jag börja komma igång med några löppass framöver. Plantar fasciit är ett jävla skit.

Patrik Engström sa...

Per:
Det var verkligen tråkiga nyheter. Jag har lyckats få lite fart på benen i mil/halvmara-tempo men pga bäckenskadan tidigare så har jag inte kört lika mycket mängd eller långpass som jag egentligen borde. Vi får se hur långt man kommer med lite milsnabbhet mot de som är mer uthålliga. Jag ska fundera lite på taktikupplägget...

Jag håller tummarna för att din plantar fasciit ger med sig. Jag hade lite problem med detta runt årsskiftet. Det var lite dagsform på det. Ibland under kontroll ibland ganska besväranade. Hur gör du för att rehaba? Kan man inte köra stötvågor eller liknande?

Per sa...

Stötvågsbehandling ska fungera bra. Tyvärr finns det ingen i Örebro som kan erbjuda det. Jag gör troligen fel saker eller för lite av dem, för det blir inte speciellt mkt bättre. Tiden läker alla sår heter det så fint.