2009-09-30

Tillträde till nya huset

Ytterligare en fullspäckad dag med lots of aktiviteter. Uppstigning i ottan för att hinna pressa in någon timmes jobb innan det var dags för slutbesiktning av huset. Därefter väntade några timmars kontroll tillsammans med besiktningsman innan alla punkter på protokollet var genomgångna och huset tillslut kunde godkännas och tillskrivas oss. Detta var självfallet najs. Fast nersidan med det hela är att man inte längre är skuldfri. Nu sitter man återigen i klorna på banken. Men då räntan är så låg som den är kan jag trots allt känna lite svag harmoni i själen.

Efter besiktningen väntade några timmars jobb innan jag stack ut på dagens distanspass i gnistrande vackert höstväder. Frisk och klart - underbart.

Nu under kvällen ska de första flyttkartongerna börja flyttas. Avståndet till det nya huset är bara cirka 50 m så vi lastar upp kartongerna på en pirra och skeppar över dem i sakta och maklig takt. Planen är att successivt flytta lite idag och imorgon innan förstärkning från Finland anländer på fredag i form av mormor och morfar samt moster Emilia.