2009-10-02

Flytt och Japan-resa

Well, detta blir en bloggpost i all hast mellan alla flyttkartonger håller på att packas, pirras och sedan uppackas. Dagen till ära har jag och Mamma Marika tagit semester så vi tillsammans med hennes föräldrar hinner genomföra flytten. Imorgon drar jag nämligen vidare till mitt andra hemland - Japan.

Detta blir mitt tionde besök men jag är fortfarande lika pepp som en femåring innan julklapparna ska öppnas. Vistelsen i Japan kommer vara i lite drygt en vecka och sammanfaller lämpligt med min säsongsvila. Under vistelsen kommer vi självfallet konferera en del men även passa på att uppleva lite olika saker. Vi har ett studiebesök inplanerat på min barndomskamrats företag i Yokohama. Sedan har vi några kvällsaktiviteter inplanerade i de centrala delarna av Tokyo under kommande måndag och tisdag. Under onsdag beger vi oss vidare till Kyoto för att under en natt bo på traditionellt vandrarhem (ryokan) med allt vad det innebär (läs: sova på golvet mm). Under torsdag och fredag konfererar vi på plats i Kyoto och bor på hotell där vi även lagt in lite sightseeing av Kinkakujin (guldpaviljongen), besök av Shogunens palats, förhoppningsvis få en skymt av en geisha i Gion och sedan äta lyxiga Kobe-biffar som grand finale innan hemresan.

Hur det blir med blogguppdaterandet låter jag vara lite osagt. Jag ska försöka vara duktig och uppdatera bloggen, men annars hänvisar jag nog till Twitter-hänget (se till höger) för lite mer snabba uppdateringar. Jag kommer dock bli beroende av trådlösa nät för att twittra, blogga eller maila. Eller vad sägs om följande data-roaming-trafik-kostnad?

Enligt Telia kostar det 145 kr att surfa upp 50 kB! Detta innebär följande:
- Ladda hem 1 MB kostar 2900 kr.
- Lada startsidan till DN (2.82 MB) kostar således 8178 kr.
- Vill man vara helt genomgalen surfar man lite Youtube som i lågupplöst format kostar ca 7000 kr/min.

2 kommentarer:

swyzak sa...

Fan mannen, ha det så fruktansvärt najs i Japan nu.... Lite avis e man nog allt....

Marie sa...

Ha det underbart i det förlovade landet!! Antar att det är Hitoshi du ska träffa, hälsa så jättemycket!!