2009-10-26

Helg och massor av aktiviteter

Walking With Dinosaurs var verkligen imponerande

Helger borde vara tid för lugn och återhämtning men så var inte fallet i det Engströmska hemmet.

Helgen smygstartade med intervallpass under sen fredagskväll. Lamas hade fått dubbelt frispel och inte bara förbarmat sig med att ge mig 10x1000m utan även gett mig extremt lång ståvila. Mycket förvirrande. Trots sliten kropp efter mycket stress på jobbet så brände jag pliktroget av mina tusingar och njöt varenda meter. Tyvärr pajkade jag snittet lite då jag slängde in första på 3:11 då pulsen inte var med riktigt. De övriga klockades på 2:58-3:03 vilket får anses vara ok trots att ståvila var så pass generös som 2 minuter. Det totala snittet för de tio tusingarna blev 3:02. Måste erkänna att det nästan var påfrestande att ha så lång vila. Efter cirka minuten var jag återhämtad och stod sedan av en minut där det mest handlade om att inte börja frysa samt inte tappa koncentrationen mellan intervallerna.

Lördagen hade också ett späckat schema. Inledde förmiddagen med inköp av vinterskor, underställ och vantar åt barnen. Självklart var det löning så gallerian var fylld till bristningsgränsen. Sedan bar det av för veckomatinköp innan kosan styrdes hem för en mellanlandning där kyl och frys fylldes. Efter det vidare till köksleverantören för lite mer inköp av insatser till kökslådorna, lämnade barnen hemma hos farmor och farfar och krönte dagen med fyra timmar på Ikeas varuhus där olika hyllor för förråd och garage inhandlades. Nämnde jag förresten att det var löningshelg? Ikea var inte en vacker syn. Ut på distanspass strax efter 20:00 med blytunga ben.

Under söndagen fortsatte det med aktiviteter. Walking With Dinosaurs i Globen stod på programmet och det var verkligen en positiv överraskning. Både barn och föräldrar satt med stora ögon och tittade på föreställningen med gigantiska rörliga dinosaurmodeller. Verkligen imponerande. Sedan väntade det god lunch på restaurang Shogun för att fira av farfar som gått och blivit ett år äldre under veckan som gått. Sista punkten på söndagen var långpass tillsammans med herr Larm som löptes i mörker runt Edsviken.

Nu: måndag och jag sitter på jobbet och försöker ta igen mig lite.
Det går så där.

Japansk lunch på restaurang Shogun

7 kommentarer:

swyzak sa...

10 x 10000 m, då behövs ju 2 min vila absolut.

Marie sa...

Hm.. låter som min helg! vi var också på Ikea i folkvimlet i lördags.. o passade också i samband med det på att lämna av kiddot hemma hos morföräldrarna.. OCH sen åt vi också japansk middag.. och firade morfar janne som fyllt år (22 okt, kom på att de väl fyller samma dag..) och så firade vi mormor yukie också som fyllde dagen innan. Däremot har jag inte sett några dinosaurier i helgen.

Patrik Engström sa...

Swyzak:
10x1000m ska det naturligtvis vara. De där 100mils-passen ska man akta sig för! ;)

Patrik Engström sa...

Marie:

Haha, du hade nästan exakt en likadan helg som jag! Bra namn: Kiddot. Jag brukar ibland skriva Kidzen. Fint med smeknamn. Har också ett svagt minne av att det var mycket som sker runt den 22/10 och du är ju trots allt Drottning av datum! Faktiskt lite småkul att Janne och Ubbe fyller på samma dag samt att Mor din fyller dagen innan. Vad skönt för dig och Emilie, ni behöver ju bara baka en tårta! :)

raybanoutlet001 sa...

mont blanc outlet
baltimore ravens jerseys
coach outlet
ugg outlet
nike shoes
ugg boots
cheap ugg boots
michael kors bags
polo ralph lauren
ecco outlet

5689 sa...

zzzzz2018.9.16
tory burch outlet
hugo boss
ugg outlet
ralph lauren uk
christian louboutin outlet
ultra boost 3.0
jordans
dsquared2
michael kors outlet
pandora charms

Unknown sa...

www0927
asics shoes
clarks outlet
pandora charms
fitflops clearance
golden goose
skechers shoes
ferragamo shoes
pandora charms
nike shoes
adidas clothing