2009-10-28

Löpning i Japan

Patrik rastar benen i Kyoto. Notera liraren till vänster i bild. Man undrar ju om det är åt mig han flinar?
Foto: Per Asserup


En god vän och kollega fick syn på mig då jag var ute och rastade benen i Kyoto under mitt Japan-besök. Visst jag hade löpvila men man måste ju passa på att visa upp sig i sitt andra hemland.

I sann japansk anda hade Kollegan med sig sin systemkamera och förevigade löpstegen digitalt. Tack för det! Som ni ser har man det inte lätt som långdistanslöpare i Japan. Jag försökte kryssa fram på de mindre gatorna där man kunde vara lite i fred men som ni ser är det inte alltid så lätt att få plats att sträcka ut benen. Notera även kabelhärvan i skyn. Japan är som ni kanske vet ett av de mest jordbävningsdrabbade länderna i världen. Att gräva ner tele- och fiberkablar i marken fungerar inte då skulle gå sönder direkt vid en jordbävning. Så japanerna slänger upp kablarna i luften istället. Det fungerar men det ser banne mig inte snyggt ut.

Efter att ha krattat ner denna bloggpost börjar jag dock fundera på hur de gör med vatten- och avloppsledningar. Dessa går definitivt inte uppe i luften utan måste vara nedgrävda i backen. Klarar dessa ledningar av jordbävningar? Om ja så borde de väl kunna dunka ner tele- och fiberkablarna också?

Notera att jag trendriktigt valt min Asics-tröja med omsorg. Endast japanska färger är tillåtna.
Foto: Per Asserup