2009-10-28

Löpning i Japan

Patrik rastar benen i Kyoto. Notera liraren till vänster i bild. Man undrar ju om det är åt mig han flinar?
Foto: Per Asserup


En god vän och kollega fick syn på mig då jag var ute och rastade benen i Kyoto under mitt Japan-besök. Visst jag hade löpvila men man måste ju passa på att visa upp sig i sitt andra hemland.

I sann japansk anda hade Kollegan med sig sin systemkamera och förevigade löpstegen digitalt. Tack för det! Som ni ser har man det inte lätt som långdistanslöpare i Japan. Jag försökte kryssa fram på de mindre gatorna där man kunde vara lite i fred men som ni ser är det inte alltid så lätt att få plats att sträcka ut benen. Notera även kabelhärvan i skyn. Japan är som ni kanske vet ett av de mest jordbävningsdrabbade länderna i världen. Att gräva ner tele- och fiberkablar i marken fungerar inte då skulle gå sönder direkt vid en jordbävning. Så japanerna slänger upp kablarna i luften istället. Det fungerar men det ser banne mig inte snyggt ut.

Efter att ha krattat ner denna bloggpost börjar jag dock fundera på hur de gör med vatten- och avloppsledningar. Dessa går definitivt inte uppe i luften utan måste vara nedgrävda i backen. Klarar dessa ledningar av jordbävningar? Om ja så borde de väl kunna dunka ner tele- och fiberkablarna också?

Notera att jag trendriktigt valt min Asics-tröja med omsorg. Endast japanska färger är tillåtna.
Foto: Per Asserup


5 kommentarer:

LN sa...

Hann cyklisten ikapp dig el var det en sedvanlig följecyklist à la Milano som serverade dig kobebiffstrimlor varannan km?

Patrik Engström sa...

LN:
Jag tror att cyklisten var en förklädd Lamas. Utstyrseln påminner starkt om den Lamas var iklädd under cykellotsningen under Milano i fjol.

LM sa...

Du ser ut som ett udda och pittoreskt inslag i gatubilden. Men du går iland med det, tack vare din japanska halva :-)

Yaro Gabriel sa...

www0504
oakley sunglasses
cheap jordans
cheap snapbacks
hornets jerseys
coach handbags
christian louboutin outlet
ferragamo outlet
ray ban sunglasses
christian louboutin outlet
mac makeup洛噷 sa...

2018510 leilei3915
ugg boots
canada goose
michael kors outlet
pandora charms
coach outlet
coach outlet online
coach outlet store online
pandora charms
uggs outlet
oakley sunglasses wholesale