2009-10-29

Mördarsniglar

Det är helt uppenbart att vissa ord eller saker gör mer intryck hos Elias än andra. För en tid sedan hade han plockat upp ordet mördarsnigel då han med sin förskolegrupp var ute och rotade i terrängen.

Uppenbarligen hade han gått och klurat lite på det där med mördarsniglar. Innan läggdags en kväll drog han mig lite åt sidan för att bringa lite klarhet i hur det egentligen ligger till med de där mördarsniglarna.

Elias: Pappa, vet du om att det finns mördarsniglar?
Patrik: Hm, jo det vet jag. Hur så?
Elias: Är de farliga?
Patrik: Nja, det beror lite på.
Elias: Mördar de folk?
Pappa Patrik hajar till och förstår genast sonens farhågor.
Patrik: Nej nej, det gör de inte.
Elias: Är du säker?
Patrik: Javisst är jag det.
Elias: Ok. Men äter de upp folk då?
Patrik: Nej det gör de inte heller. De kallas mördarsniglar för de äter upp så mycket växter och grönsaker i folks trädgårdar.
Elias ser aningen tveksam ut, på gränsen till besviken.
Elias: Aha, ok!

Och vips så var begreppet mördarsniglar inte så intressant längre. De varken mördar eller äter upp folk. Så Elias släppte det hela raskt och rusade vidare mot nya äventyr och upptäckter.

4 kommentarer:

swyzak sa...

Jag kan förstå Elias besvikelse, när dom det tuffa namnet till trots inte har nå´n form av häftighet... Dom hade ju iaf kunnat sluka en mindre förskoleklass eller något...

Ellinors dröm sa...

Men Patrik, du ska inte ljuga för stackars Elias. det vet ju varje människa att mördarsniglar äter små barn...det hävdar jag å det bestämdaste till min brorsbarn...undrar varför de alrdig vill gå ut?

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Jo namnet Mördarsnigel känns ju faktiskt lite överdrivet. Undras om en amerikan skulle förstå vad man menar om man sade: murderer snail?

Patrik Engström sa...

Ellinor:
Haha, vi har Grinchen, spöken och Mördarsniglar!