2009-10-30

Snart dags för helg

Fredag och solen visar faktiskt upp sina matta strålar utanför fönstret. Med tanke på förra helgens extrema antal aktiviteter så ska det planeras in lite mer vila och återhämtning. Lite lördagssimning med barnen och ett långpass med Herr Larm står dock på agendan.

Men innan helgen är ett faktum så ska det förstås springas lite fredagsintervaller. Lamas har instruerat ett relativt slitigt pass på 3x5000m i 3:15-fart med pausjogg på 4 minuter.

I onsdags invigde jag mitt löpband med 5x2000m i progressivt utförande från 3:14/km ner till 3:05/km. Som jag misstänkte redan innan passet så svettas man extremt mycket mer än på ett gym där det oftast är större utrymmen och bättre ventilation. Efter passet var jag nästan helt dränkt, jag svettades kopiöst. Hur som helst så blev passet en tuff historia till följd av att bandet varierar på ett otrevligt sätt i hastighet. Det känns som om bandet varvar upp i för hög fart för att sedan ganska drastiskt växla ner som kompensation. Det hela upplevs som om det är en kenyan längst framme i spets som försöker rycka sönder fältet. Mitt kenyanska löpband lyckades ganska bra med detta. Det är oerhört påfrestande att springa i ett ryckigt tempo under intervaller. Maxpulsen tangerade all-time-high-noteringen med 196 så nog tog jag i åtminstone. Jag har anmält detta till återförsäljaren och hoppas att problemet löses fortast möjligt. Bandet alltså. Inte maxpulsen.