2009-11-25

2x(8'/6'/4') @3:12-3:15, PJ:2', SPJ:4' + 3x1km

Ytterligare ett bra genomfört intervallpass lagt till handlingarna. Jag har anat att formen är riktigt god men gårdagens intervallpass blev ett riktigt styrkebesked. Lamas skiss löd 2x(8'/6'/4') @3:12-3:15 med en pausjogg på 2' och seriepausjogg på 4'. Som extra bonus fick jag dessutom tre stycken tusingar.

Sagt och gjort. Under dagen hade jag känt mig lite små seg och sliten men så fort jag kom ut i vintermörkret så kände jag hur benen svarade upp överraskande bra. Efter lite uppvärmning och löpskolning så drog jag iväg på första intervallen och benen bara rullade av sig själv. Visst var det mörkt och vinterdeppigt utomhus men temperaturen var precis lagom och det var knappt någon märkbar vind som störde.

Slängde ett hastigt öga på klockan efter lite drygt en kilometer och noterade att snittfarten var en bit under 3:10. Kände ett sting av oro över att jag öppnat för hårt med risk för sprängning men eftersom benen svarade upp så pass bra och jag inte kände mig direkt ansträngd så lät jag dem hållas. Skakade av mig tröttheten av 8-minuters-intervallerna överraskande lätt och återhämtade mig bra på paus- och seriepausjoggen. Ut på andra serien så känner jag att jag har läget under kontroll och att jag kommer kunna behålla farten hela vägen.

Stärkt av att hela passet gått så pass enkelt och klart under Coachens angivna målfart så var det dags för de tre avslutande bonustusingarna. Jepp, ni fattar. Jag var hög som en påtänd tomtenisse. Dessutom anslöt Herr Larm, nyss hemkommen från varma, ljusa, sköna breddgrader och gjorde mig sällskap. Jag gav honom cirka tio sekunders försprång och satte sedan efter honom. Upplägget var perfekt, vi sporrade varandra till riktigt fina tider. Sista tusingen avslutades på 2:48 vilket sammanfattade intervallpasset på ett utmärkt sätt. Passet var ett sådant där som bara inträffar några gånger per år. Allt bara klaffar och håller. Det blir inte ens jobbigt trots vintermörker och mestadels sololöpning. Runner's high över totalt 24 km. Eftersom jag för dagen inte skäms för utfallet på intervallerna så redovisar jag dem i sin helhet nedan:

1. 8:30, @3:07
2. 6:00, @3:04
3. 3:57, @3:06

1. 8:01, @3:08
2. 5:59, @3:06
3. 4:01, @3:08

1. 1km, @2:53
2. 1km, @2:59
3. 1km, @2:48

14 kommentarer:

Jayo sa...

Dra mig baklänges vilket pass! Tävla för bövulen!!

Anonym sa...

Bra!!! Blir det någon tävling utomlands inom en nära framtid?
/Hanna

Anonym sa...

Glimrande!
/Joey

Dunceor sa...

Fint besked =)

Mårten Westberg sa...

Verkligt imponerande pass. Grattis!

swyzak sa...

Wow, vilket sjujävla pass... Kanonform mannen..!

Andreas sa...

hmm. ja dom tiderna behöver du inte skämmas över.

Patrik Engström sa...

Jayo:
Hmm... jo kanske. Jag hade faktiskt bokat in samma halvmara som Linus sprang i helgen men valde att skippa den till förmån för träning. :)

Patrik Engström sa...

Hanna:
Tack! Jag hade egentligen tänkt hänga med Linus & co till Italien för en halvmara men valde att stanna hemma och träna istället. Fast sedan blev jag ju magsjuk så det hade inte gått ändå.

Patrik Engström sa...

Joey:
Danke!

Patrik Engström sa...

Dunceor:
Jo det var ett gott besked. Träningen har verkligen gått bra på sistone. Hur är det själv? Rullar det på med fokus mot säsongen 2010?

Patrik Engström sa...

Mårten:
Tack Mårten för berömmet. Hur går det själv? Får du pli på dina Hofar-adepter?

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Tack!

Patrik Engström sa...

Seas:
Tack Seas. Du skulle hängt med mig på intervallerna så hade vi kunnat pressa oss till ännu vassare tider.