2009-11-02

3x5km @3:12, PJ: 4'

Till den nyligen passerade helgen hade hastighetsmätaren för aktiviteter justerats ner en aning. Men innan man kunde checka in helgen med lite relax och avslappning så var det fredagsintervaller runt temposträckan i Silverdal.

Genom folks fönster strömmade värme och ljus men det rubbade inte mitt fokus. Ensam i mörker och kyla hade Lamas kommenderat ut mig att genomföra 3x5km i 3:15-fart med 4 minuters pausjogg. Ett klart styggt pass som kanske hade upplevts som lite lättare att genomföra med någon form av sparring. Till på köpet hade jag även bara haft en återhämtningsdag sedan onsdagens 5x2000m samt haft det ovanligt stressigt på jobbet under veckan. Efter lite initial uppvärmning så fann jag det lika gott att bomba igång passet. Det fick bära eller brista.

Kände ganska snabbt att benen svarade upp bra och matade in kilometer efter kilometer enligt Coachens plan. Första femman klockades till 16:08 och jag var knappt ansträngd. Joggade av pausen på fyra minuter mest för att hålla igång benen samt att inte börja frysa. Ut på andra intervallen och jag känner direkt att det här håller. Det är en sådan där dag när allt bara klaffar. Ligger stadigt under 3:15 och lyckas även slänga in en och en annan kilometer under 3:10 och klockade andra femman på 15:59. Sista femman kvar och det finns gott om tid att sabba hela passet men jag känner redan innan att det kommer gå vägen bara jag behåller koncentration och fokus. Behöver aldrig slita utan kan fokusera på att hålla bra flyt i löpningen med bibehållen teknik. Sista femman in på 16:03 och fortsatt bibehållen positiv känsla. Totalt skrapade jag ihop lite drygt 21 km där snittfarten på de tre femmorna blev 3:12.x vilket får betraktas som klart godkänt med tanke på sliten allmänkänsla, avsaknad av sparring, mörker och kyla. Lite nerjogg, stretch och kokhet dusch samt avslutning av dagen med välförtjänt fredagspizza.

Resten av helgens aktiviteter kan sammanfattas med bad och simning med barnen, Halloweenfest, långpass med Herr Larm samt montering av bokhylla. Och självklart såg jag AIK besegra Göteborg borta på fiendemark och därmed bärga hem det efterlängtade SM-guldet. Det var så vackert att man nästan blev tårögd.

8 kommentarer:

Ellinors dröm sa...

Det där är äkta fredagsmys!

swyzak sa...

Stabilt Patrik, stabilt...!

Martin sa...

Var lite snyggare att se det i HD...

Walter sa...

Har du nån karta för din temposträcka? Jag är lite trött på de två sjöarna i SolnaSumpan...

Patrik Engström sa...

Ellinor:
U bet! Fredagar = intervaller!

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Jo detta passet satt bra. Direkt från början.

Patrik Engström sa...

Martin:
Hate u. Truly! :)
Men e du AIK:are?

Patrik Engström sa...

Walter:
Jag har inte det men ska försöka fixa det. Påminn mig om jag skulle glömma bort det!