2009-11-16

3x5km @3:20->3:15, PJ: 3'

Ännu en helg till ända. Innan helgen blev ett faktum var det fredagsmys på programmet. Inte chips, popcorn och horisontellt liggande i soffa utan fräsiga långintervaller. Lamas fortsätter skissa upp 3x5km i progressivt ökande fart enligt 3:20->3:15 där pausjoggen var satt till 3'.

Ganska kallt och kyligt ute och så förtvivlat mörkt. Inte nog med att solen knappt visat sig på säkert tre veckor under de ljusa timmarna, mörkret kommer tidigare och tidigare nu och det tär på en. Ute var det dock nästan vindstilla vilket uppskattas desto mer.

Kände att jag inte hade samma pigga ben som under onsdagens 90' tröskelpass. Till på köpet hade Herr Larm dragit till varmare och ljusare breddgrader och lämnat mig ensam hängandes. Ingen idé att känna efter för mycket. Bara att ta fram pannbenet och utföra det aviserade passet. Klockade in första femman på 16:23 vilket gav ett snitt på drygt 3:16/km. Mot slutet av andra femman känner jag hur magen börjar bli vred på mig. Kunde kanske bero på chilisåsen till fisken jag åt till lunch. Lyckades dock bita i och genomföra andra intervallen med ett nödrop. Tiden för denna 16:05, alltså 3:13/km. Fokus var inte längre på genomförandet av den tredje intervallen utan bara om magen kommer hålla hela vägen. Det är ju inte tusingar vi snackar om utan fem kilometer. Tyvärr visade sig mina farhågor vara besannade. Efter två kilometer känner jag att det är kört. Lyckas hålla mig på fötter en kilometer till då jag varvar utanför mitt hus. In för en hastig visit och bokstavligen lätta på trycket innan jag kastade mig ut för de två avslutande kilometerna. Kände att jag hade tappat lite flyt i löpningen pga avbrottet men hade nu i alla fall en mage som medgav löpning. Sista intervallen klockades även den på 16:05 och 3:13/km. Hade det inte varit för min arga mage hade jag nog kunnat kapa lite fler sekunder på denna avslutande intervall.

I söndags körde jag 21 km med 5x5' i 42KP insprängt under mitt långpass. Lite kantigt inledningsvis men det lättade på successivt enligt ett progressivt upplägg signerat Lamas. Totalt summeras veckan upp till sex pass och totalt 120 km. Nöjd att ändå komma upp på hyfsad mängd trots en vilodag då jag även passade på att serva kroppen med en naprapatbehandling.