2009-11-04

5/4/3km @3:14/3:10/3:08, PJ: 3'

Den lite nya inriktningen mot längre distanser av löpningen som jag nu gjort resulterar i att den träningsfas jag nu befinner mig i innehåller en hel del intervaller modell-lång. Inte mig emot. De gånger jag under kortare perioder pressat lite mer mängd och tröskelintervaller så tycker jag ofta att resultatet blivit bra.

I fredags genomförde jag ett av årets bättre pass när 3x5km snittades på 3:12. Till tisdagens intervallpass hade Coachen kommenderat upp 5/4/3km i progressivt ökande fart per intervall enligt 3:14/3:10/3:08. På pappret såg det tufft men hanterbart ut, i synnerlighet med tanke på fredagens resultat och utfall.

Nu blev utfallet för detta intervallpass inte lika vackert. Skillnaden bestod i att det blåste attans styggt. Att det bitvis var suligt kallt och ensamt på temposträckan genom Silverdal kan jag hantera och acceptera med lite extra fokus och pepp. Men när det blåser hårt så är det svårt hantera detta, framför allt om man ska ligga och pressa farter precis vad man mäktar med under lite längre intervaller. Självklart borde man justera ner målfarten per intervall med tanke på rådande yttre förhållanden och eventuellt även banprofil men ofta är jag så tjurig att jag helst vill matcha den ursprungliga skissen. Storm eller inte.

Hur som helst så matchade jag i stort sett första intervallens målfart där femman snittades på 3:15. Efter tre minuters pausjogg i maklig takt brände jag av fyran med snittet 3:11, även den en sekund över angiven målfart. På den tredje och sista intervallen fick jag slita hårt i vinden. Löpningen blir spänd och kantig när det blir så ryckigt tempo. Trean snittades in på 3:10. Jag matchade således inte planen fullt ut men med tanke på rådande förutsättningar så tyckte jag mig ändå göra en godkänd insats.

Sett över hela passet så fick jag egentligen anstränga mig mer än under fredagen trots detta ville inte pulsen pressas upp till några högre nivåer vilket jag tolkar som ett tecken att jag matat en hel del mer mängd än normalt och trots allt inte tagit en vilodag på nästan en månad. Efter den här veckan så siktar jag på att ta en återhämtningsdag nästa vecka och har även bokat in en välbehövlig naprapatbehandling för att i förebyggande syfte renovera och serva rygg och ben.

8 kommentarer:

Staffan sa...

Tufft pass!! Ja, det är nu karaktären testas, kan inte riktigt bestämma mig för om jag har säsongsvila eller om jag i alla fall ska ta en 10km-runda ikväll i snöfallet/duggregnet och blåsten...Farten blir dock blygsammare än dina noteringar ;-)

Hälsar Staffan/ "banguiden" från Telge Stadslopp som började blogga strax det loppet.

swyzak sa...

Ja vi har tagit upp ämnet förr, men det är ack så svårt att intala skallen att sänka farten när dom yttra betingelserna är hårda... Bra tuggat iaf... Jefligt bra t o m...!

Patrik Engström sa...

Staffan:

Du har helt rätt. Karaktären sätts verkligen på test under sådana förhållanden och det är med viss lättnad man i efterhand kan konstatera att man biter i och genomför passen.

Jag vill passa på att tacka dig för utmärkt banguidning åt mig innan Telge Stadslopp. Jag kände mig trygg mot slutet av loppet innan den stora uppförsbacken. Bra med lite rekning då så man vet hur man ska fördela krafterna under loppet.

Lycka till med träning och tävling. Vad blir nästa lopp?

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Jez I know. Det e så svårt. Oftast är det nästan så att man själv inte kan fatta dessa beslut utan någon annan måste fatta det åt dig.

Staffan sa...

Patrik, hoppas på Premiärmilen och Kungsholmen runt i vår men det enda som är bokat och betalt är Stockholm Marathon med 890 på nummerlappen. Hoppas på sub 3:20, drömmer om sub 3:15...Löp väl i höstvindarna. Idag blev det 18km fin distans i toppenförhållanden för mig.

5689 sa...

zzzzz2018.9.16
canada goose outlet
ray ban sunglasses
michael kors outlet
clarks shoes
reebok outlet
longchamp outlet
ralph lauren polo
issey miyake
adidas superstar
nike shoes outlet

Unknown sa...

www0927

canada goose
jordan shoes
coach outlet
coach outlet online
coach outlet online
true religion jeans outlet
nike shoes
pandora outlet
north face
pandora jewelry
Unknown sa...

www1027


off white jordan
coach factory outlet
canada goose clothing
ray ban sunglasses
hugo boss
moncler jackets
pandora jewelry
michael kors outlet
nike shoes
north face