2009-11-05

Gel-Noosa - en trevlig överraskning

Gel-Noosa.

Härom dagen var jag förbi postkontoret och hämtade ut en ny laddning med Asics höstkollektion av kläder och skor. Som vanligt riktigt schysta funktionsplagg som dessutom ser riktigt snygga ut. Färgerna som de verkar använda sig mycket av i år är svart och rött och det gör sig riktigt bra.

Nytt för den här laddningen var att de hade packat ner skomodellen Gel-Noosa. En sko som placerar sig mellan de mellanlätta modellerna (DS Trainer, GT-2140) och de lättaste (DS Racer, Gel-Hyperspeed). Dess primära målgrupp tror jag i och för sig är triatleter men det hindrar ju inte oss löpare från att springa i dem. Hur som helst så lovade jag mig själv första gången jag såg skon för några år sedan att aldrig springa i den då den utan några krusiduller enligt min mening är ful som stryk. Jag har aldrig ärligt talat sett nåt liknande i löpskoväg. Den passar liksom inte in i Ascics strama men ändå eleganta och stilrena produktsortiment.

Hur som helst så fick jag tillfälligt hjärnsläpp och drog på mig skorna och satte benen i rullning. Döm av min förvåning då jag upptäckte att skon verkligen var bekväm. Lätt och skön men ändå bra dämpad. Mycket överraskande och än en gång får man lära sig att man inte ska bedöma något utifrån dess yttre.

Men ful det är den fortfarande.
Ful som stryk till och med.
Det står jag för.

Tricket blir att springa så snabbt att folk inte ser vad man har på fötterna.

14 kommentarer:

Petri sa...

Tyvärr har skon väl ff de tre hålen under som effetivt suger in minsta fukt man råkar passera på vägen. Kan tätas tillfälligt med silikon vid stort behov, typ fjolårets SUM...
/Petri

Ellinors dröm sa...

He he he...du får springa där det är mörkt.

Gurra sa...

Kan bara instämma. Ful som stryk. Sambon har för något år sedan förbjudit mig att köpa den :-D

Hoppas den är skön i alla fall :)

swyzak sa...

D var nära att det blev att par sådana, men så fanns Hyperspeed 3 i min stl. så d fick bli sånna istället... Men jag har oxå ryktesvägar hört att dom är sköna, men still buttugly...!

Dunceor sa...

De är fruktansvärt fula. Jag undrar lite vilka det tilltalar? Jag tror den är lite för dämpad för min smak ändå.

marie sa...

Haha.. jag tycker de passar dig. Du är/var(?) ju ett seriefreak.. tycker de ser cartoon-aktiga ut.

Patrik Engström sa...

Petri:
Jepp, jag kollade upp skon igår och kan konstatera att det fortfarande finns tre ventilationshål under sulan. Dock är hålen inte alls lika stora eller många som till Hyperspeed. Fast åt andra sidan kan dessa hål tätas precis som du skriver med silikon eller lim.

Patrik Engström sa...

Ellinor:
Jo så får det bli. Jag nästan skäms när jag har på mig skorna.

Patrik Engström sa...

Gurra:
Du har en förståndig sambo!

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Hyperspeed är nog en mer utpräglad tävlingssko om det är till intervallpass eller tävling du ska använda den. På distanspass eller tröskelpass passar dock Noosa ganska bra.

En annan fördel med Hyperspeed e ju osså att den är sjukt mycket snyggare.

Patrik Engström sa...

Dunceor:
Nä jag fattar inte heller vilka de tilltalar. Kanske triatleter men de vill väl inte heller att skon ska se ut så här. Hur som helst mycket konstigt för skon är otroligt skön att springa i.

Men menar du att skon är lite för lite dämpad eller att den är lite för dämpas. Jag klassar den som en ganska lätt sko och inte som ordentligt dämpas som kanske 2140 eller Kayano eller Kinsei. Dessa bjässar är dämpade.

Patrik Engström sa...

Marie:
Självklart är jag ett tungt seriefan fortfarande. Serier e ett härligt medium som tyvärr fått ta ordentligt med stryk pga kabeltv, tv-spel och internet. Så visst, skorna ser lite cartoon-aktiga ut. Men fortfarande inte snygga! :)

Dunceor sa...

Jag menar att det är för mycket dämpning för mig. Jag kör nästan uteslutande lätta racers på alla mina pass. Nu kör jag inte några större mängder men hoppas komma upp en del så då kanske jag får börja köra lite mer dämpade skor ibland.

swyzak sa...

HYperspeeden duger bra i min park som en lättare distanssko... Den är ju för tung för att vara en racedojja... =)