2009-11-19

Kameratillbehör

Canon EF 24-70mm f/2,8 L USM

Igår var det lilla julafton för mig. Strax innan konferensresan till Japan investerade jag i ett nytt kamerahus, Canon 5D mark II. Eftersom huset uppvisade lika vansinnigt bra bilder som skyhög prislapp så upptäckte jag ganska snabbt att mitt nuvarande objektiv inte räckte till. Det hela kan ungefär liknas vid en extremt dyr förstärkare men mindre bra högtalare. För att få bra ljud behövs båda komponenterna. Eller för att dra en parallell till löpningens underbara värld. Det räcker inte med att ha två pigga ben på intervaller eller tävling om inte skallen är med på noterna (lärdom: underskatta aldrig the power of bra pannben).

Sagt och gjort så har jag nu under en tid sonderat träsket av objektiv och tillslut riktat in mig på ett Canon Objektiv EF 24-70mm f/2,8 L USM. För några dagar sedan drog jag iväg en beställning och av bara farten slängde jag även med en blixt. Lika bra att slå på stort. Igår anlände paketet och det var med stor iver som jag packade upp det och monterade prylarna på kameran. Tyvärr var timmen sen så jag hann inte göra nån djupare analys eller test men allt känns tipp topp.

Inom mig råder nu en inre kamerafrid.
Lite som lugnet efter ett bra genomfört intervallpass.