2009-11-13

Köttbullar

Venla och farmor skapar konst.

Venla mår som en liten prinsessa och verkar stortrivas på sitt dagis. Som småbarnsförälder mildrar detta samvetet en aning. Av naturliga skäl svider det självfallet lite mindre i själen då man lämnar barnen på dagis och i alla fall vet att de kommer ha kul med sina dagisfröknar och kamrater.

Då Venla fullkomligen bubblar av tal (och andra ej definierbara ljud) så brukar jag passa på att försöka ha någon form av dialog med henne. Jag passar på att fråga henne om vad hon gjort på dagis under dagarna, vem hon har lekt med, vilka sånger de sjungit på samlingen och slutligen vad de ätit för mat till lunch. Jag vet av erfarenhet att Venla har en sällad skådad aptit och att hon brukar skina upp lite extra då man för in samtalsämnet kring mat. Med lyriska ögon och exalterad röst utbrister hon: KÖTTBULLAR!

Inget fel med det. Det är jätte kul att hon berättar det och jag delar verkligen hennes entusiasm. Det som dock dämpar min entusiasm en aning är att Venla nu två veckor i rad svarat KÖTTBULLAR på min fråga.

Och nej.
Dagis har inte serverat barnen köttbullar två veckor i rad.
Notering till mig själv: Lär Venla namnet på andra maträtter under helgen.

6 kommentarer:

swyzak sa...

Alternativt kan du lära Venla en remix av köttbullar... Typ köttbullar med makaroner, kan alterneras med potatismos...

Marie sa...

Haha. Min kollegas son, också i 2-3 årsåldern, svarar på samma fråga ALLTID blodpudding. ; ) Hans favvorätt!! Eller så har han fått blodpudding på dagis varje dag i ett års tid...?

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Bra idé. Det känns som om hon lättare kommer ta till sig det då maträtten innehåller huvudingrediensen: KÖTTBULLAR.

Patrik Engström sa...

Marie:
Haha! Barn är för sköna. Elias frågar oss nästan samma sak. Han gillar blodpudding väldigt mycket och får det lite då och då på dagis. Men han frågar oss ständigt om vi inte kan laga det hemma varvid Mamma Marika klart deklarerar att så inte kommer ske. Hon e inget fan av blodpudding.

zzyytt sa...

links of london
kobe 9
yeezy boost 350 v2
nike shox for men
michael kors outlet
yeezys
nike sneakers for women
lacoste polo
http://www.kobeshoes.uk
off white shoes

5689 sa...

zzzzz2018.9.16
moncler outlet
canada goose outlet
ugg boots
kate spade outlet
canada goose outlet
coach outlet
true religion jeans
ralph lauren polo
off white shoes
mbt shoes