2009-11-30

Magen back in buisness

Den gångna helgen gick i magmullrandets tecken. Efter att mot slutet av förra veckan drabbats av någon magåkomma så återupptog jag löpningen ordentligt under helgen. Benen var återställda på lördagen men magen var ännu inte helt i harmoni vilket fick till följd av att jag några gånger under mitt och Herr Larms distanspass fick ta några ofrivilliga gödselavbrott. Under söndag var dock allt som vanligt igen, kropp och framför allt mage var återställda och med på noterna.

Totalt sett fick jag ihop lite drygt tio mils löpning under veckan vilket jag faktiskt är ganska nöjd med med tanke på att jag under två dagar var ordentligt schelten på grund av magbesvären. Jag hade i och för sig planerat att ta en återhämtningsvecka med lite mindre mängd men sjukdomen gjorde att veckan inte direkt upplevdes som någon lugnare vecka. Nog om detta, jag är frisk nu och redo för en ny hård träningsvecka.

Som avslutning på dagens post så ger jag ett litet lästips från en lysande blogg inriktad mot löpningen i Japan: JRN - Japan Running News. Artikeln jag varmt rekommenderar redogör för olika skillnader i prestationsnivåer för amerikanska och japanska ungdomar i åldern 18-22 år. Mycket intressant läsning där man även gör paralleller till utfallet i resultat med de olika ländernas träningsbakgrund och filosofi. Glöm inte heller bort att läsa kommentarerna som även de ger intressanta infallsvinklar.