2009-11-12

Mera tröskel

Återigen stod det långt tröskelpass på programmet signerat Lamas. Well, jag börjar bli lite härdad och har sugit upp de tidigare tröskelpassen så jag var lite småladdad innan start.

Herr Larm kom förbi mig strax efter hemkomst från jobbet och tillsammans påbörjade vi passet. Tyvärr visade vädret sig från sin sämre sida då det regnade katter och hundar. Inte direkt det väder man vill ha då det stundar ett längre tröskelpass.

Lamas pass var uppskissat till följande. 90 minuter progressivt ökande fart enligt: 20': 4:30->4:00, 25': 4:00->3:30 och avslutningsvis 45': 3:30->3:15. Jämför man med förra veckans liknande pass så var det en ordentligt skärpning av passet. Kortare tid i den lugna fasen (4:30->4:00) samt längre tid i den avslutande snabba fasen (3:30->3:15). Larmen och jag jobbade oss ner mot Edsbergs slott innan vi vek av genom Sollentuna centrum och lite kringelkrokar i diverse bostadsområden. Halvvägs genom passet kunde vi glatt konstatera att regnet slutat vräka ner och att fästet nu var gott för frånskjut.

Kilometerna tickade på en efter en och alla låg inom de riktlinjer Lamas delgett. Då jag hade knappa timmen på klockan kom vi tillbaka till Silverdal och där snurrade jag tre stycken tempovarv med bra farthöjning. Genomgående bra känsla under passet som totalt tillskrevs 26 km där de 15 sista kilometerna gick under 3:30 och de tio avslutande i snitt på 3:18 vilket ger 33-blankt på milen. Trots mängden och farten kände jag att jag inte behövde slita för att matcha målfarten. Hade det varit nödvändigt kunde jag säkert slänga in en växel till.

7 kommentarer:

swyzak sa...

Sweet mannen, det är fan till att huvudet med sig på dom där passen...

Gurra sa...

Yes! Starkt jobbat och skönt att casha in ett sånt pass i dagboken.

Ellinors dröm sa...

Grymmesnyggt!

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Jo ett bra pannben är skönt att luta sig emot när tvivel och trötthet ploppar upp mot slutet av passen/tävlingarna.

Patrik Engström sa...

Gurra:
Jepp. Som balsam för själen!

Patrik Engström sa...

Ellinor:
Grymmetack!

Unknown sa...

www0504


grizzlies jerseys
mulberry outlet
nike roshe
kate spade outlet
michael kors outlet
fred perry polo shirts
air jordan 4
uggs
nike shoes
air max 90