2009-11-27

På bättringsvägen

Kroppen är på bättringsvägen och det är med viss lättnad jag konstaterar det. Visserligen har jag inte någon aptit vilket egentligen signalerar att jag inte är helt återställd men sakta men säkert kommer kraften tillbaka i kroppen. Jag har haft lite ont i nedre delen av ryggen under dagen men det är svårt att veta om det beror på sjukdomen eller det faktum att jag legat i sängen nästan konstant de två senaste dygnen.

Nåväl, om kroppen svarar upp bra så siktar jag på att återuppta träningsschemat under helgen fast med den ändringen att jag skippar kvalitén. Ska jag vara riktigt ärlig så hade jag egentligen tänkt springa en halvmara under helgen i Italien (södra Gardasjön). Resesällskapet var som vanligt Enhörna-resenärerna samt herr Larm. Då det är sjukstuga hemma hos Larmen så blir han precis som jag kvar i Sverige. För min egen del så bestämde jag mig för några veckor sedan att hoppa över tävlingen. Det var så länge sedan jag i lugn och ro kunde fokusera på träningen utan att ha olika avbrott i form av viktiga och mindre viktiga tävlingar att ta hänsyn till. Visst ska man kunna strunta i de mindre viktiga tävlingarna och ta dem som träning men det är något som jag har väldigt svårt för. Står jag på startlinjen och har på mig ett tävlingslinne så är det bara 110% som gäller.

Lite melankolisk blir jag då inser att jag förmodligen hade kunnat pulvrisera mitt pers om jag bara kommit till start. Men sedan blev jag sjuk och vips så slipper jag ligga sömnlös om nätterna och grunna på detta. Tänk vad skönt när allt löser sig av sig själv.

Nu håller jag istället tummarna för att Unicorn-Linus försvarar de svenska färgerna och får på ett bra race som förprepp till hans mara i mitten av december. Just det, en till mara för honom. Hans tredje för säsongen. Ingen rast och ingen ro för den mannen! Men så är han en tränings/tävlingsprodukt av sällan skådat slag!

Inga kommentarer: