2009-11-03

Vaccination?

Lite lugnare på jobbfronten nu ett par dagar så jag tog tillfället i akt att jobba hemifrån idag. Avsikten var att plocka upp Elias strax innan lunch för avfärd mot sjukhus och vaccinering mot svininfluensan. Tyvärr hade vaccinet redan tagit slut efter en dag så det var bara att ställa in hela resan.

Jag måste erkänna att jag är lite splittrad kring det här med vaccinationen. Det känns lite som en loose-loose-situation. Om jag skippar vaccinationen så vet jag att jag kommer åka på en dyng-influensa och vara däckad med katastrofal form som följd. Om jag åt andra sidan tar vaccinet så skulle det inte förvåna mig om jag åker på en massa besvärliga biverkningar som sabbar träningsmöjligheter. Bortsett från den inverkan som influensan kan få på löpningen så har jag förstås familjens hälsa och ekonomi att ta hänsyn till. Det skulle inte vara så kul att behöva vara hemma i drygt en vecka för att någon i familjen blivit sjuk. Venla är i och för sig för liten för att vaccineras så det handlar i praktiken om mig själv, Mamma Marika och Elias.

Knepigt det där hur man ska göra. Med hänsyn till detta grubbleri så drar jag igång en liten poll idag. Hur resonerar ni? Kommer ni vaccinera er eller har ni redan gjort det? Eller kommer ni helt enkelt bara att strunta i det? Släng in ett svar så man blir lite klokare.

9 kommentarer:

snorsportarn sa...

1. Beröm till din blogg (och löpning!) som är en bra motivator för en annan sen-70-talist med jobb, barn etc (men betydligt långsammare ben...)

2. Jag är influensavaccinerad och tycker alla ska göra detsamma. Grisinfluensa är en ganska snäll sjuka, men är faktiskt dödlig för några enstaka (mest gamla/småbarn/sjuka, men även en del friska unga). Om alla vaccineras slipper några dö, det tycker jag kan vara värt lite ont i armen.

Anonym sa...

Vacinnerade mig idag och det hindrade inte ett Kvalitetspass under kvällen.
Jag resonerade att jag kan väl ta om jag blir sjuk men det hadde varit tråkigt och dra hem något till sonen på 15mån. Han kan ju iofs bli smittat ändå av någon annan. men så tänkte jag....

Anonym sa...

Jag håller med Yours Truly. Om jag kan skydda någon annan från att råka illa ut så är det väl värt det. Det finns ju några som inte kan vaccinera sig av olika anledningar och dessa personer kan bara skyddas om vi andra hjälper till.

Martin sa...

Antar jag redan haft det...

Anonym sa...

Mycket väsen för ingenting, skulle jag vilja säga, smittspridningen är inte alls så stor som man kan tro. Läser man bara tidningarna kan man ju tro att det är en katastrof. Skrapar man lite under ytan och letar efter information/statistik/forskning på egen hand (vilket journalisterna inte orkar/vill göra) ser läget annorlunda ut, och det gör att jag inte kommer att vaccinera mig eftersom 1) har redan bra immunförsvar eftersom jag är noga med kost och vitaminer (inkl vit-D) 2) inte tillhör riskgruppen. Det där med solidaritet och inte smitta andra köper jag inte, varför framförs det argumentet nu, och inte vid "vanlig" influensa? Känns mer som skräckpropaganda.

Anonym sa...

Inget lätt val.
I vår familj kommer vi göra lika för alla (2 vuxna & 3barn 5-9år).
Vårt resonemang är att dessa flunsor fyller någon funktion och stärker vårt immunförsavr på sikt.
Med ständiga vaccinationer, tål vi snart ingenting och blir på till slut beroende av vaccin: en ond cirkel, helt enkelt.
Men, framförallt tror jag man får följa sin egen inre röst: går det åt skogen har man i alla fall gjort det man trodde var bäst.
Tack för en blogg som håller hög kvalitet och lycka till med vinterträningen.

Ingmarie Nilsson sa...

Jag håller helt med medeldistansaren. Det är ett överdrivet hysteri och helt obefogat! Svininfluensan är t.o.m. mildare än den "vanliga". Det är lite som vanligt. När vi (folket) inte gör exakt som staten och regeringen vill/tycker då ska vi "omvändas" för vi förstår inte bättre. (Lissabonfördraget, Euron osv. är andra exempel)Eftersom det är färre än väntat som tänkt ta så ska de nu satsa miljontals kronor på att övertala oss.Du kommer inte att dö om du blir förkyld, inte din familj heller, men INGEN vet de verkliga biverkningarna av vaccinet.Satsa på D-vitamin, vila, bra kost och tvätta händerna. Gå inte på skiten!

Ingmarie Nilsson sa...

Kolla t.ex. de här;
http://blog.nemonisimors.com/?view=entries&entryid=1933 och
http://blog.nemonisimors.com/?view=entries&entryid=1943. :-)

Herr Larm sa...

Jag tog den igår den, hatar att vara sjuk...............slut.
Har inga biverkningar mer än en lite öm arm.