2009-11-11

Vilodag

Igår var det vilodag inplanerad på programmet. Totalt summerade jag ihop 34 träningsdagar på raken med ovanligt mycket mängd och kvalité för att vara mig. Det var länge sedan jag fick ha en sådan lång och kontinuerlig träningsperiod. Så även om kropp och själv är lite slitna så känner jag ändå att kroppen likt den svamp den är sakta men säkert suger upp träningen och sakta acklimatiserar sig på lite större doser av kilometer.

Dagen till ära firades med hårklippning och att bli knådad av naprapat för att sedan utan stress eller press hinna med att jobba in de obligatoriska åtta timmarna och ändå hämta ungarna i sedvanlig tid från dagis. Under kvällen lagades det ordentligt med pasta och sedan efter det att ungarna knoppat in så blev det en dos tv-spel. Spelen hopar sig nu på hög och jag måste verkligen ta mig i kragen för att spela av dem. I pipen ligger: Uncharted 2, Batman: Arkham Asylum, Brütal Legend och Modern Warefare 2.

Idag är det tröskelpass på programmet. 90 minuter som ska avverkas i progressivt ökande tempo enligt:
20': 4:30->4:00
25': 4:00->3:30
45': 3:30->3:15

Således en liten uppskruvning från förra veckans liknande pass. Om jag har riktigt flyt kommer Herr Larm loss så man får lite sällis på detta krävande pass.

3 kommentarer:

Staffan sa...

Vad är planen för nästa säsong med den utökade volymen, mer fokus mot halvmarathon och marathon snarare än 10.000m?
Staffan

Patrik Engström sa...

Staffan:
Jo jag resonerar ungefär så som du skriver. Fokus flyttas upp från tex 3000m/5000m och 10000m mot halvmarathon och ett och ett annat maratahon. Jag tror dock förändringen i träningen medger att vara konkurrenskraftig på milen också. Däremot gör jag ingen inomhussäsong i år utan fokuserar på att mata mer mängd och tröskel och sedan en halv och helmara under februari och mars. Om allt faller ut väl siktar jag även på start på Stockholm Marathon.

Staffan sa...

Kul! Kör du 5km-repetitioner i 3:13-fart så är väl det också bra träning för 10.000, det skulle det vara för mig i alla fall, det är bara problemet att jag skulle lägga mig ner och spy efter 500m ha ha..

Kul om du ställer upp i Stockholm i vår, då får väl du försvara Studenternas färger när inte Swyzak verkar köra marathon 2010. När du gått i mål, stretchat, ätit och softat lite kan du gå ut och förhoppningsvis heja mig imål på en tid runt 3:15 ;-)