2009-12-02

90' tröskelpass i progressivt ökande fart

Coachen hann leverera träningsskissen i tid. Phew. En hel timme till god ringde han med maten i vrångstrupen och kraxade fram att de var på ingång. 30 minuter senare fanns de i min mailkorg. Så nära tusingarna jag var. Men nära skjuter ingen hare. Istället blev det ett lite mildare tröskelpass liknande det jag körde för tre veckor sedan. Anledningen till det aningen mildrade upplägget var med hänsyn till min magåkomma i slutet på förra veckan samt det faktum att jag utan att egentligen begripa riktigt varför gick och vaccinerade mig själv och barnen dagen innan. Hittills inga biverkningar. Peppar peppar.

Skissen löd 90 minuter tröskelpass i progressivt ökande fart enligt 30' 4:30->4:00, 30' 4:00->3:30 och slutligen 30' 3:30->3:15. Första 50 minuterna handlar det bara om att rulla igenom med så lite slitage som möjligt. Det egentliga passet börjar sista halvtimmen då man ska snitta 3:30 ner till 3:15. Egentligen är det inga fantomfarter vi snackar om men det man ska ha i åtanke är att man går in i detta parti med en timmes löpning i kroppen och uppskattningsvis 16 löpta kilometer. Hur som helst så kändes benen hyfsat ok och då jag mot slutet av passet insåg att jag inte led av några besvär från magsjukan eller vaccinationen så var det bara att pressa på lite hårdare under den avslutande delen på passet.

Det som var den stora boven i dramat under gårdagens pass var halkan som slog till utan förvarning. Då jag stack ut på passet var det precis nollgradigt och samtidigt ganska fuktigt i luften. Detta fick till följd att asfalten mot slutet av passet blev riktigt hal och jag fick tryggHansa-springa på några ställen för att inte stå på öronen. Att pressa distans med halka är ok men att slänga in 30 minuter i farter ner mot 3:15 då är man ganska beroende av bra fäste. Dels fick jag springa och spänna mig lite för att inte halka och dels tappade jag en del kraft i frånskjutet vilket förmodligen resulterade i lite sämre snittider per kilometer. Inget att hänga läpp för. Snittpuls och kilometerpasseringar var riktigt bra och ett bra kvitto på att sviterna från förra veckans sjukdom är borta. Körde på riktigt bra sista halvtimmen där merparten av kilometerna lades under 3:20 med sista på 3:12. Totalt summerades passet upp till 25 kilometer och detta firade jag efteråt med en tisdagspizza och julkalender tillsammans med barnen framför tv:n.

3 kommentarer:

swyzak sa...

Har fredagspizzan bytt dag nu? Bra plogat pass för övrigt, kände av bakhalkan redan på lunchen igår på mitt pass, idag var det än värre fast då hade iofs det blivit sandat ute och det mildrade det hela en hel del...!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Well, Elias simskola har bytt dag från fredag till tisdag och således har fredagspizzan flyttats till samma dag.

Vi får se om kylan och frosten ligger kvar nu eller om det tinar upp om ett par dagar. Så länge det är klart och torrt är jag dock nöjd.

Unknown sa...

TEN0323
babyliss flat iron
mulberry handbags
longchamp handbags
mulberry handbags
michael kors uk
mulberry handbags
hollister uk
tiffany jewellery
oakley sunglasses uk
fitflops uk
fitflops shoes
ralph lauren outlet
ralph lauren pas cher
tiffany and co
oakley sunglasses wholesale
hollister shirts
tiffany outlet
hollister shirts
coach outlet store
mulberry sale
oakley sunglasses
oakley sunglasses wholesale
ray ban sunglasses
oakley sunglasses
hollister clothing
kate spade handbags
burberry outlet online
coach outlet online
true religion jeans
burberry outlet