2009-12-15

Fartlek: 2x(5/7/5/7/5')

Busy dag igår från morgon till kväll. Hann inte med den dagliga bloggposten så det blir till att kurera detta med dubbla posts idag istället.

Under den gångna helgen hanns det med en hel del. Sjukläget var dock inte så bra på hemmafronten. Jag var hemma med barnen under torsdag och fredag med mycket bandlöpning som följd. Började känna mig själv hängig under fredagskvällen och på lördag var jag ganska sliten. Under eftermiddagen fick jag dock finbesök i form av klubbkamraterna Swyzak ändå från Västerås och Seas. Coach Lamas hade skissat upp ett tröskelpass som vi med små variationer gemensamt skulle köra. Inte kunde man banga ur ett sådant tillfälle så jag valde att testa hur kroppen svarade upp. Om den inte var på humör skulle jag helt enkelt få skära ner på passet. Fartleken Lamas ordinerat såg ut enligt följande: 2x(5/7/5/7/5') @<3:30 med PJ 80'' och SPJ: 5'. Sista minuten på varje intervall skulle jag genomföra en fartökning ner mot milfart, dvs runt 3:05. Totalt innebar passet således 58 minuter i bra fart.

Lagom till det att vi stack ut våra näsor utanför dörren så visade vintern sitt fula tryne. Det började snöa massor och till på köpet frös det på och blev fullkomligt vansinneshalt utmed bil- och gångvägarna. Ingen sandning eller saltning heller. Bara rå oförlåtande halka när den är som värst. Hur som helst så rullade vi igång passet och jag kände ganska snabbt att kroppen av någon konstig anledning var på humör trots den semi-sjuka känslan tidigare under dagen. Efter en liten försiktig öppning i början av första serien så testade jag att trycka på aningen hårdare för att sedan under andra serien sakta men säkert jobba mig upp till full maskin. Det kändes lätt och ledigt i benen men tyvärr fick jag lägga väldigt mycket energi på att inte halka och dessutom tappade jag en hel del kraft i frånskjutet. Trots detta var det överraskande bra snittider som presterades på intervallerna. De avslutande intervallerna snittades ner mot 3:13 trots den mycket besvärande halkan vilket indikerar att jag fortfarande var fräsch mot slutet av passet och hade en hel del till att pressa ur kroppen om så hade behövts. Även snittpulsen visade mycket låga nivåer. Faktum är att jag under lördagens pass hade en lägre maxpulsnotering än snittpulsen på första kilometern under ondagens 10km-testlöp! Och det sammanfattar passen ganska bra. Onsdagens pass var tungt direkt från start men lördagens fartlek aldrig blev riktigt jobbig. Verkligen skumt hur kroppen kan reagera så olika på pass.
Nackdelen med passet var att jag på grund av halkan fick springa och spänna mig i magpartiet vilket hade som följd att jag var ordentligt sliten i mitt bäcken efter passet som summerades upp till knappa 27 km, 1:45.

Under lördagskvällen var det fortsatt ös då det stundade årsfest med klubben. Mäkta trevligt sällskap och framför allt kul att se alla civilt klädda. Man träffas ju en hel del under säsongen men så gått som alltid iklädda tränings- eller tävlingskläder.

Söndagen bjöd på lite halvspaka ben men härligt sällskap då jag och Swyzak mötte upp Trädroten för ett litet gemensamt distanspass. Bäckenet ömmade rejält och jag hoppas innerligen att det handlar om en överansträngning och inte något nytt strul som är skelettrelaterat. Trädroten har varit så klok att han hittat en prinsessa bosatt i just Sollentuna så jag tog på mig att guida runt honom lite i närområdet.

Inga kommentarer: