2009-12-04

Fredagsintervaller

Strax dags för hemfärd denna arbetsveckans sista dag. Ute är det som vanligt mörkt men det ser ut att vara minimalt med vind och en hyfsad temperatur vilket indikerar att det kan gå bra på intervallpasset som snart ska påbörjas. Under tisdagens tröskelpass var det bitvis ganska halt vilket avspeglade sig i lite safe-löpning samt förlorat frånskjut. Håller sig bara temperaturen på rätt sida 0-strecket så borde det gå bra idag.

Lamas har för dagen skissat upp aningen kortare intervaller som ska hållas i ganska hög fart. På programmet står i detalj: 4x3km @3:10 med PJ: 3'. Att bränna av totalt 12 km i 3:10-fart med tanke på de yttre förhållandena kan kräva en viss arbetsinsats. Benen har dock känts pigga och bra under dagen så jag har en liten förhoppning av att kunna matcha Coachens plan.

4 kommentarer:

Ellinors dröm sa...

Tänk vad bra det kommer kännas efter!

Anonym sa...

Blev det intervaller på bandet istället? Var ju snorhat ute igår kväll trots plusgraderna. Hanna

Patrik Engström sa...

Ellinor:
U bet. Det var skönt efteråt. Även fast tån blödde som attan! ;)

Patrik Engström sa...

Hanna:

Nej, jag körde (som vanligt) intervallerna utomhos. Mitt band rycker likt en kenyan i tempo vilket är svårt att springa intervaller på. Dessutom är det mentalt tufft att pressa långa intervaller på band (4x3km). Jag körde mina intervaller utomhus och tycker att det gick bra nästan hela vägen. Ett parti på mitt tempovarv var dock halt så där fick man hålla tungan rätt i mun.