2009-12-30

Julledighet

Skridskoåkning tillsammans med barnen.

Näst sista dagen på året och jag börjar så smått blicka tillbaka lite på tränings/tävlingsåret 2009. Som traditionen bjuder så ska jag försöka knåpa ihop en liten årssammanställning vid första bloggposten efter nyår. Självklart fokuserar den på det viktigaste: träning/tävling, filmer, spel och böcker.

Halkan och modden börjar så sakta tära på mig. Att ge sig ut och ploga 20 km om dagen i det miserabla föret sliter banne mig mer mentalt än fysiskt även om mitt bäcken ömmar en del efter allt slirande. Idag testade jag att montera på broddar med lite bättre fäste som följd. Dessutom är det snudd på omöjligt att springa kvalité med tanke på rådande underlag. Jag lyckades klämma in ett pass i måndags men som väderprognosen ser ut framöver så kommer det bli svårt att få till fler intervallpass. Måste försöka att reka fram ett gym som har löpband. Kan bli nog så svårt.

Elias spelar Uno tillsammans med kusinen Kaapo.

Dagarna med julledighet är dock välbehövliga. Hela familjen unnar sig lite extra sovmorgonar och behöver inte stressa igenom dagarna för att hinna med en massa måstesaker. Istället har dagarna fördrivits med pulka åkning, lek och skridskoåkning. Dessutom hann Mamma Marika och jag bege oss in till Helsinki igår för att tillsammans med höggravida systern Emilia och hennes sambo Mikko se filmen Avatar i 3D. En bra film förövrigt, enda smolket var väl att glasögonen var aningen för stora och envisades med att glida ner på näsan. Det där med one-size-fits-all stämde verkligen inte på dessa brillor.

Nä, snart dags för dagens andra pass. Jag tror det blir broddar på igen. Och så har jag ju bröllopsdag idag också. Måste se till att pussa Mamma Marika lite extra mycket!

Venla gillar att gunga.