2009-12-09

Nervositet

Klockan börjar bli dags för hemgång och eftersom det var simskola med Elias igår så kommer veckans första intervallpass genomföras idag istället.

Normalt sett brukar jag ha en högre anspänning och känna ett sting av nervositet inför ett hårt intervallpass. En ligth-version av hur jag brukar känna mig inför en tävling. Inget fel med detta, det är ju ett sätt för kropp och skalle att förbereda sig för den kommande uppgiften vilket man säkerligen har nytta av när det väl är skarpt läge vid tävling. Det brukar ju heta att som man tränar tävlar man och det tycker jag stämmer väldigt väl överrens med hur det är med löpning och framför allt intervallträningarna. Dessa ger en bra bild av hur formen är och vad som är en rimlig målfart och ansträngningsgrad. Då det väl är tävling är det bara att utföra det man tränat på med förhoppningsvis inte så stora avvikelser i resultat.

Idag är det aningen mer nervositet och anspänning än normalt inför kvällens intervallpass som är lite annorlunda till utformningen. Istället för regelrätta intervaller eller tröskelpass så är det helt enkelt ett testlopp inplanerat. Visst ska jag ta resultatet med en nypa salt. Jag kommer genomföra passet solo utan sparring, i vintermörker och kyla samt betydligt mer påpälsad än en vanlig tävlingsklädsel. Dessutom plogade jag över 15 mil förra veckan vilket kan sega ner kroppen en aning. Samtidigt vill jag ju trots allt att passet ska gå bra och få ett (ytterligare?) kvitto på att träningen går åt rätt håll och att kroppen suger upp det man matar den med.

2 kommentarer:

Ellinors dröm sa...

Hoppas att du känner dig nöjd

Patrik Engström sa...

Ellinor:
Med tanke på hur sliten jag var innan och under passet så är jag mycket nöjd. Fick ingenting gratis igår så det var mer en kamp mot skallen än benen. Och faktum var att 31:49 är snabbare än jag tävlade på landsväg under hela säsongen 2009 (om vi räknar bort tävlingarna på bana). Så med hänsyn till detta var det ett gott formbesked med tanke på att man trots allt befinner sig mitt i den tunga grundsäsongen.