2009-12-07

4x3km @3:07, PJ: 3'

Japans färger. Vitt och rött!

Ny bra träningsvecka lagd till handlingarna. Lyckades faktiskt skrapa ihop 15 mil fördelat på tio pass varav två intervallpass. Var lite orolig i inledningen av veckan om kroppen hade återhämtat sig från magsjukan veckan innan men det rullade på bra. Dessutom tryckte jag in en svinspruta i kroppen på måndag men slapp undan några som helst biverkningar. Eller så var kroppen så upptagen med att svälja all mängd jag matade med att den aldrig hann börja grina över sprutan. Mängden fördelades enligt:

Mån: Distans, 20 km
Tis: Tröskelpass 4:30->3:15, 25 km
Ons: Distans, 13 km, 7 km
Tor: Distans, 14 km, 6 km
Fre: Intervaller 4x3km @3:10, PJ: 3', 20 km
Lör: Distans, 20 km
Sön: Distans, 15 km, 10 km
Tot: 150 km

Veckans bästa pass blev intervallpasset i fredags som var skissat till 4x3km @3:10, PJ: 3'. Ett på pappret styggt pass som dessutom skulle genomföras solo i vintermörker. Kroppen var lite mör under passet och jag kände ganska omgående på första intervallen att det var lite kämpigt. Det var en sådan där dag då man inte fick något som helst gratis utan det skulle bli en kamp mot skallen och två gnällande ben. Pressade på de två första och var ordentligt sliten. Inte direkt uppmuntrande att konstatera att jag hade hälften kvar. Lyckades lura skallen under tredje intervallen och sedan gräva djupt i registret under sista trean. Sagt och gjort så kunde jag trots den kämpiga känslan konstatera att intervallerna snittades på ca 3:07 enligt:

1. 9:27, (3:09/km)
2. 9:18, (3:06/km)
3. 9:20, (3:07/km)
4. 9:23, (3:08/km)

Skönt att kunna prestera hyfsade tider trots att man fick kämpa nästan hela vägen. En liten överraskning väntade mig då jag kom hem och tog av mig skorna. Upptäckte att framdelen på ena skon var helt blodfärgad. Det var tydligen någonting under nageln som hade gett vika med liten ytligt blodutgjutelse som följd. Jag hade inte märkt av det under passet men barnen gjorde stora ögon när de såg vad Pappa Patrik hade stått ut med.

De struntar fullkomligt i antal kilometer eller snittider. Men kommer man hem med lite krigsskador så hyllar de mig likt Rambo.

4 kommentarer:

swyzak sa...

Lite spektakulärt ska väl löpning ändå vara, sedan att du hade matchande skor för ändamålet var ju en bonus...!

Sussie sa...

Nu sitter vi som på nålar och bara väntar på en post om Adnan Agars diskning från SM. ...Vad ska Patrik säga?

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Jo mera blod, svett och tårar inom löpningen!

Patrik Engström sa...

Sussie:
Ojoj, jag vet inte var jag ska börja. Första reaktionen var bara kokande ilska. Har en del reflektioner kring detta som man kanske borde publicera men samtidigt vill jag inte trampa någon löpare eller klubb på tårna. Svårt det här... Det känns som om vi får dissktuera detta på årsfesten! :)