2009-12-28

På jakt efter det fäste som flytt

Den gångna veckan summerades upp till 13.5 mil vilket jag betraktar som helt ok med tanke på att merparten av denna distans genomfördes på is och modd, alltså helt bedrövligt underlag. Dessutom innehöll veckan lite främmande element som julafton och båtresa till Finland vilket försvårade träningsmöjligheterna en aning.

Nyckelpasset under veckan blev ett progressivt tröskelpass från 4:00 ner till strax under 42KP (3:16). Detta pass kunde jag genomföra på mitt löpband vilket var en nödvändighet för att pressa ner farten under 3:20. Jag började på 15km/h och ökade således farten med 0.1km/h efter två till tre minuter vilket innebar att jag fick en perfekt progressiv ökande ansträngning på passet. Detta är en stor fördel med löpband gentemot att genomföra sådana pass utomhus. Summerade upp 25 km på exakt 90' och tog sedan julledigt.

Veckans andra kvalitetspass var schemalagt till söndag men fick ställas in då det rådde extremt taskigt före och jag nu är i Finland där jag inte har tillgång till löpband. Idag (måndag) var det dock mildare väder, runt nollan, med lite bättre fäste som följd. Lite hastigt och lustigt så bestämde jag mig för att testa det inställda passet som löd: 105' i grundfarten 4:14 med tre fartökningar enligt 15/20/25' i 42KP. Underlaget var tyvärr långt ifrån bra men jag valde att försöka att genomföra passet ändå. Insåg ganska tidigt att det inte skulle gå att snitta 3:20-3:24 på fartökningarna utan dryga tio sekunder långsammare vilket även stämde bra med utfallet på intervallerna.

Imorgon åker broddarna på.

Inga kommentarer: