2010-01-25

106 minuter fartlek på band och lite annat

Elias sprintar på. Han har redan iklätt sig de svenska färgerna. Och ja. Pappa Patrik är stolt som en tupp!

Sammanställningen av förra veckans träning landar på ganska exakt 14 mil där tre pass var på 25 km eller längre. Kroppen känns oväntat fräsch och det verkar som om den sakta men säkert acklimatiserar sig vid dessa lite större mängdvolymer. Detta är naturligtvis stimulerande och ingjuter lite extra självförtroende då det verkar som om satsningen mot de längre distanserna faktiskt går åt rätt håll.

Fredagen bjöd annars på en riktig rysare då Coachen kommenderade upp 105 minuters löpning på bandet i en strukturerad fartlek med mycket backinslag. Jag hade laddat upp med dubbla vätskeflaskor och var mycket mer disciplinerad på att inta vätska tidigt under passet. Halvvägs in så kändes allt tipp topp och jag valde att testa att plugga in äppelpodden i öronen och sedan borra på. Mycket bra känsla genom hela passet och jag hade faktiskt inte en enda svacka under de knappa två timmarna som jag stod på bandet. Snittpulsen var låg och fin men det som gladde mig lite extra var att passet gav ett kvitto på att jag åtminstone mentalt är väl förberedd.

Helgen fördrevs annars med speaker jobb på Studenternas Vinthundsvinter och mycket trevligt sällskap på söndagens långpass tillsammans med den fagra Fager. Ni vet tjejen som dammade till med 2:45.46 i höstas vid Amsterdam marathon.

Och sedan har även Elias fattat tycke för löpbandet. Han riktigt tigger om att få testa att springa på det och som god far måste man ju låta sitt barn få pröva sina vingar. I sann progressiv anda har han sprungit en kilometer åt gången. Det fina med bandet är ju att man sakta kan öka farten vilket speciellt för de lite yngre är bra då de annars tenderar till att tokrusa inledningsvis. Vi började på 6 km/h och slutade på 11 km/h. Sluttiden sade inte Elias ett smack utan han konstaterade istället att han nu hade sprungit ett Lidingölopp.