2010-01-14

30 km löpband på 1:44

Gårdagens mastiga kvalitetspass gick riktigt bra. Hade laddat såväl kropp som psyke inför drabbningen med löpbandet. Coachens plan bestod av 14 stycken 6'-intervaller som skulle köras enligt: 6' 3:45 + 1, 6' 3:45 +2, 6' 3:40 +1, 6' 3:40 +2 osv ner till 6' 3:15 +2. Därefter 4' pausjogg i 4:30 innan det skulle avslutas med 3:00-fart där jag för varje minut skulle öka lutningen med 1 procent.

Höll i hopp löpning och fokus bra under så gott som hela passet även om värmen började påverka mig efter ett tag. Man svettas som bekant ganska mycket på band. De första 10 intervallerna löptes ganska avslappnat men de sista avslutande 24' slet ordentligt. Framför allt var det intervallerna i +2 som satte djupa spår. Inför sista intervallen var jag tvungen att under två minuter göra ett akut toabesök innan jag körde den avslutande intervallen 6' i 3:15 +2. Fick verkligen slita ont på slutet. Man har inte mycket till fartväxel mot slutet av ett sådant pass då varvräknaren på bandet visade ca 28 kilometer. Försökte mobilisera lite krafter under den fyra minuter långa och generösa pausjoggen innan det var dags för den avslutande delen av passet. Skruvade upp bandet till 3:00 och körde sedan tre minuter i ökande lutning från 1 upp till 3 procent. Mäkta kokt efter denna avslutning och faktum är att jag var rätt spak under kvällen.

Totalt sett med lite uppvärmning och nerjogg summerades passet upp till exakt 30 km vilket plogades på 1:44 det vill säga strax under 3:30 i snitt. Inte så illa för ett intervallpass, faktum är att det var tre minuter snabbare än vad jag presterat på Lidingöloppet, fast med klart mindre kuperad terräng så klart.

Passet satte även sina spår under dagens distanspass runt Sjöarna i Sumpan. Man kan väl uttrycka det som så att benen inte var på sitt bästa humör.

5 kommentarer:

swyzak sa...

Man får vad man förtjänar lr hur det är... Jävligt brutalt pass... Mäkta imponerad, dels av det fysiska och psyket att tugga det på band...

Ellinors dröm sa...

Impad är kvällen ord. Ät ordentligt. Glöm inte det!

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Det är lite fascinerande det där med intervaller eller kvalitetspass. Onsdagens 30 km på band upplevdes tex gå snabbare än ett 15 km distanspass. Man är så pass fokuserad på att matcha planen att man lurar skallen och tappar lite känslan för tid...

Patrik Engström sa...

Ellinor:

Tack för pepp! Jag äter. Jag lovar. Massor. Kollegorna bara skrattar när de går förbi mig i lunchrummet under lunchen. Ser att det går bra i Sub40! Kommer bli en kul säsong för dig!

swyzak sa...

Sant där, distanspass kan ju te sig evighetslånga faktiskt...