2010-01-27

Arla morgonstund

Vaknar med ett ryck. Jag känner mig lite vagt disorienterad men vet i alla fall en sak säker. Det är för tidigt. Mycket för tidigt. Surrandet fortsätter. Jaha, det är tydligen radion som gått igång vilket betyder att det är dags att kliva upp.

Jag sträcker ut armen och i dammar till den i blindo. Har gjort detta så många gånger att det sker på autopilot. Tyst med dig. Så där ja. Lite lugn och ro. Ska nog ligga och dra mig några minuter till.

Men vänta nu. Det surrar ju fortfarande. Och förresten, surrar det? Det gör väl ändå inte klockradion. Den ska ju spela lite musik alternativt vara nån Jeppe som håller låda och är vansinnigt morgonpigg.

Är det alltså mobilen som surrar? Har jag fått nåt mail eller sms och det är därför den håller på som den gör? Fast då surrar den ju bara till lite grann och håller sig lugn efteråt.

I extremt sömndrucket tillstånd greppar jag mobilen bredvid sängen och stirrar fånigt länge på displayen innan jag begriper vad som försiggår. Klockan på telefonen visar 06:14 och tydligen är det en kollega som behagar ringa mig vid denna tidpunkt.

Jag svarar med tyst röst för att inte väcka övriga i huset som ligger och sussar. Möts av min kollegas glada stämma som med uppriktig förvåning undrar om han hade väckt mig. Jo, man brukar göra det om man ringer någon strax efter klockan sex på morgonen. Kollegan stod utanför dörren till kontoret och hade glömt koden för att ta sig in. Och det var liksom här jag kom med in i bilden. Det tackar vi för.

Vi kan väl formulera oss så här.
Kollegan känner nu till koden.
Och jag tror inte han glömmer bort den på ett tag.

10 kommentarer:

Jonas B sa...

Får man undra vem det var? Det var inte jag denna gången.

Patrik Engström sa...

Jonas B:
Haha, jag vill inte hänga ut nån vid namn i bloggen. ;)
Men vi kan väl säga så här. Det var min projektmedlem från Decerno. Vet du då vem vi talar om?

Dunceor sa...

6:14 sitter man på tåget på väg till jobb =)

Patrik Engström sa...

Dunceor:
Ajaj! När kliver du upp på morgonen?

Dunceor sa...

5:10 brukar jag gå upp, då är jag vid min plats på jobb drygt 6:50. Eller så slappar jag, går upp 5:50 och är på jobb 7:30.

Patrik Engström sa...

Dunceor:

Du är en hård man Dunceor. Hård!

Marie sa...

Är jag också hård då? 6:14 ligger jag i sängen.. men har varit vaken i ca 50 min pga att jag har en klättrande dotter på mig som pekar på alla tänkbara ting i sovrummet o säger "Dä! dä! DÄÄ!" med glad o pigg stämma!

Dunceor sa...

Hehe, dock så är ju den hårda av oss Swyzak. Jag försöker ställa in mig på morgonpass ofta men skiter nästan alltid i det.

Patrik Engström sa...

Marie:
Haha, jag känner så väl till det där. Det är ett hårt jobb att vara förälder! :)

Patrik Engström sa...

Dunceor:
Herr Swyzak är inte från denna världen när det gäller morgonpass.