2010-01-22

Fokus på uthållighet

Det är inte varje dag det sker men idag har det faktiskt satts ett nytt svenskt rekord för damer på marathon. Det är naturligtvis Isabellah Andersson som löpt sträckan och gjort det på en såpass bra tid som 2:26.52! En oerhört imponerande insats och hon sänkte i samband med detta det gamla svenska rekordet med osannolika 3.5 minuter. Isbellah har under hösten och vintern legat på hög höjd i Kenya och snittat mängder upp mot 20 mil. Det gav alltså resultat och man kan väl vara ganska säker på att hon inte saknat det svenska klimatet och vår patenterade modd.

För min egen del väntar ett nytt vansinnespass på bandet i eftermiddag med fokus på uthållighet. Föret utomhus är fortfarande så pass dåligt att det blir band. Skissen är satt till 105' minuter med blandad fart och varierande lutning. Jag funderar allvarligt på att stoppa in äppelpodden i öronen under vissa delar av passet för att slå ihjäl lite tid. En timme och 45 minuter på band är en ansenlig tid som man inte snyter ur sig utan mental styrka och fokus. Dessutom ska jag inte begå samma misstag som under förra passet då jag drabbades av lite vätskebrist. Dubbla flaskor är ordinerade.

2 kommentarer:

Sofie RW sa...

Jag är inte direkt avundsjuk på ditt planerade löpbandspass; men säkert nödvändigt för att få ordentlig löpning; i modden såsar man ju mest omkring som Bambi.

Och helt galet imponerande lopp av Isabellah!

Patrik Engström sa...

Sofie RW:
Moddlöpning är inte super kul men det går ju att hanska sig fram. Men när det ska springas långt, snabbt och hårt då vill jag gärna ha gott underlag och där gör bandet ett tacksamt arbete.

Sicken fin blogg du har fått nu på Runners World! Jätte kul!