2010-01-28

Kommenderad moddlöpning

Utkommenderad av Coachen idag på dagens löppass då jag den senaste tiden har ätit en hel del löpband. Min ursäkt för detta beteende är dels att jag velat spara bäckenet lite och dels för att det helt enkelt inte varit tillräckligt inbjudande löparföre utomhus.

Lamas vill dock att jag inte ska bli så bekväm och tillrättalagd och önskade därför cirka en timmes löpning i tempo på runt 4:00 i skitföre. Normalt sett är detta nästan standardmässig distanstempo för mig med tanke på den midvinter som nu (för länge) råder med försenad eller totalt utebliven snöplogning kan bli nog så jobbig. Hur som helst, jag brukar aldrig grina eller tjafsa när träningsdirektiven inkommer och som den lydige adept jag är drog jag iväg på detta pass innan barnen skulle hämtas på dagis.

Då jag som vanligt hade tidbrist kunde jag inte lyxa till det med några kilometers uppvärmning. Istället blev det till att sprätta iväg direkt i modden på 4:00-fart. Det gick väl si så där. Trots hög ansträngning från steg ett så träffade jag på en liten grusstig som var total igenmulad och klockade in första kilometern på 4:21. Very bad. Började misströsta lite men fortsatte att borra på och successivt så kom pulsen igång och jag kunde lägga mig på lite autopilot. Mina påmonterade broddar gjorde även de ett förtjänstfullt arbete och tillslut hade jag skrapat ihop 15 som klockades på ganska exakt 59 minuter, alltså ett snitt på 3:55. Jag behövde inte slita mig fördärvad på träningspasset men det ska även erkännas att jag fick mosa på mer än normalt för att hålla detta tempo.

Jag avslutar dagens blogg med en stilla uppmaning till vädrets makter om att snart låta våren få lite fotfäste. Vår du är saknad.