2010-02-18

105' med långintervaller i 3:20

Sitter inklämd på en buss upp mot Ramundberget och har precis gått igenom pulsvärden och tider från gårdagens mastodontpass på bandet. Förra veckan klagade jag lite hos Coach Lamas om att snabbdistansen över 90% av 42KP under knappt 90 minuter var för klent. Eller för att vinkla det som Sjökan en gång sade då han skulle möta Bekele på 3000m: Man behövde i alla fall ta av sig jeansen.

Nåväl, repliken lät inte vänta på sig särskilt länge. Lamas hade till onsdagens pass kokat ihop en riktigt stygg soppa som bestod av 105' på band i mestadels 3:20-fart. Passets struktur bestod av långintervaller i 3:20-fart mellan 10 till 20 minuter med insprängda generösa 2' återhämtingsperioder i 4:10-fart. Om jag inför förra intervallpasset var lite kaxig och självsäker var jag betydligt mer ödmjuk (men laddad) inför detta. Mycket måste klaffa för att man ska ro i hamn ett sådant pass. Dels måste benen vara på bra humör och dels måste man ha betongskalle hela vägen då tankarna lätt glider iväg på en intervall som är 20 minuter lång.

Hur som helst så drog jag igång passet och genomförde de tre första intervallerna med hyfsade ben och bra skalle. Inför den fjärde intervallen över 20' fick jag egentligen anstränga mig mer mentalt än fysiskt. Hjärnspökena var många under dessa minuter men jag höll dem på replängdsavstånd. Sista intervallen på 18' hade Lamas strategiskt och tacksamt delat upp med 4'-variationer. Utan dessa tror jag att jag hade parkerat men nu höll jag mig på alerten och lyckades på något sätt lura skallen att bita i hela vägen in i mål.

Sammanlagt blev det exakt 30 km som avverkades på lite drygt 1:45 där knappt 80 minuter avverkades i 3:20-fart. Ett gott dagsverke.

Redovisar passets i dess helhet nedan (+1 i lutning om inget annat anges):

0'-15' uppv, stegra fr 4:30 till 3:50 genom att höja farten med 10'' var tredje min
15'-25': 3:20
25'-27': 4:10
27'-40': 3:20
40'-42': 4:10
42'-58': 3:20
58'-60': 4:10
60'-80': 3:20
80'-82': 4:10
82'-86': 3:30 +2
86'-90': 3:25 +1.5
90'-94': 3:20 +1
94'-98': 3:15 +0.5
98'-100': 3:20 +1.5
100'-105': 4:20

7 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt, riktigt styggt!

Anonym sa...

scheize....
Kan ju bara spekulera vad som komma skall på maran...
/Joey

Staffan sa...

Instämmer med övriga, Jesus vilka pass du river av stup i kvarten och på band dessutom.

Många upplever ju att de blir hjälpta av bandet och att det lättare jämfört med utelöpning. Jag tycker precis tvärtom. Det har väl med bristande teknik att göra men en given fart känns för mig ALLTID mycket jobbigare på bandet jämfört med ute och pulsen ligger ALLTID högre på bandet jämfört med ute.

Försöker ta korta steg men det känns som om frånskjutet blir annorlunda och att jag liksom hela tiden hamnar på "efterkälken med överkroppen

Patrik Engström sa...

Anonym:

Tack för pepp!

Patrik Engström sa...

Joey:

Well, jag hastar inte i mina förberedelser. Det kommer säkerligen ta ett par lopp innan man begriper hur man ska förbereda sig och hur man på bästa sätt ska disponera skalle och ben för att få till en bra tid. Men jag hoppas som sagt att det ska gå bra på kommande lopp.

Patrik Engström sa...

Staffan:

Jo bandet har varit min bäste vän under denna arktiska vinter som drabbat oss och vägrar ge med sig.

Jag håller precis med dig. Jag upplever det alltid som om jag får ta i betydligt mer då jag springer band givet en viss fart. Det har säkerligen lite att göra med hur bandet är kalibrerat, det kan ju skilja otroligt mycket. Men samtidigt är det ju så att löpsteget påverkar negativt på ett band då det rullar i samma riktning som ditt steg. Även jag har noterat att min snittpuls är klart högre givet en viss fart på band kontra uthomhus och därför brukar jag justera detta genom att snitta lite långsammare farter på band.

5689 sa...

zzzzz2018.10.11
christian louboutin outlet
coach outlet
longchamp
champion clothing
skechers shoes
canada goose outlet
ralph lauren polo
adidas yeezy
asics shoes
pandora outlet