2010-02-25

15x1000m, 3:20->3:00, PJ: 60''

Trots ett fortsatt nersatt allmäntillstånd valde jag att försöka genomföra ett intervallpass i tisdags. Valet att göra detta kanske inte var optimalt men frågan är vad som skapar mest ångest? Att skippa ett viktigt intervallpass eller inte kunna genomföra ett intervallpass enligt plan?

Well, jag är inte känd för att under press fatta kloka beslut gällande träningen och dagen till ära hade faktiskt Coach Lamas av någon obegriplig anledning belönat mig med 15 stycken tusingar. Femton. Stycken. Tusingar! Helt otroligt.

Skissen var 15x1000m i ökande fart från 3:20 ner till 3:00 med en ganska rask pausjogg 60'' i 4:15 som även inkluderade ner- och uppvarvning av bandet. De inledande tusingarna skulle jag öka med 2'' per intervall för att från 3:08 dra av en sekund ner till 3:00.

De fem första intervallerna löptes utan slitage och med god kontroll. Även de fem påföljande genomfördes utan att behöva bränna så mycket energi. De avslutande fem däremot blev snabbt riktigt jobba. Dels för att farten nu var nere i 3:04 eller snabbare och dels för att jag kände att flåset inte var riktigt det som det borde vara med tanke på min lätta infektion i kroppen. Tvingades tyvärr till ett akut toabesök efter 12 intervaller men bortsett från det så lyckades jag mer eller mindre knyta ihop det. Då jag studerade pulsvärdena efter passet så konstaterade jag enkelt att jag genomgående hade högre puls än normalt vilket självfallet var en reaktion på den lilla infektionen i kroppen.

Inga kommentarer: