2010-02-10

60' snabbdistans med bra lår

Då baksidan på låret känts bra nu ett par dagar belönade jag det med lite snabbare löpning igår. I samråd med Coachen mjukstartade vi med en lättare snabbdistans i progressivt utförande från 3:55 ner till 3:20. Första 30 minuter var att betrakta som en ren transportsträcka för att sedan under den andra hälften belasta aningen mer och se hur låret svarade.

Jag hade ingen som helst känning i låret vilket självfallet var mycket stimulerande. Sista 30 minuter av passet låg jag på farter mellan 3:20 - 3:30 med lite varierad lutning. Kroppen kändes ganska pigg och fräsch fast snittpulsen var aningen högre än jag räknat med. Nåväl, inget att hänga läpp för. Kroppen matas med mer mängd än den någonsin mottagit tidigare vilket säkerligen kan resultera i att pulsen går lite berg & dalbana beroende på hur återhämtad kroppen är. Med detta glädjande besked så hoppas jag nu kunna mata på ännu tuffare kvalitetspass mot slutet av veckan.

Idag är det dessutom GE-galan i globen med högklassiga startfält. Framför allt är jag mycket nyfiken på om Meseret Defar kan förbättra sitt eget världsrekord på 5000m som hon faktiskt satte just här i Globen i fjol. Eller blir om hon rent av utmanad om segern av haren Sentayehu Ejig som faktiskt pressade Defar ända in på mållinjen vid förra veckans 3000m i Stuttgart? Herrarnas 3000m bjuder också på ett otroligt brett och bra startfält. Eller vad sägs om namn som Paul Koech, Augustine Choge, Tariku Bekele, Edwin Soi, Bob Tahri och Sammy Mutai. Well ni hajar. Det kommer gå ruggigt fort. Så lyd mitt råd. Ta er till Globen eller bänka er framför tv:n ikväll klockan 20:00.

Inga kommentarer: