2010-02-15

90' i 90% av 42KP

Innan jag tog helg förra veckan så genomförde jag ett snabbdistanspass på bandet som med lite uppvärmning och nerjogg omfattade 90' i 90% av 42KP. På pappret inte ett så grisigt pass. Jag klev på bandet med lite blandade känslor, hade jag tolkat passet rätt eller fel? Skulle det trots allt att svida till lite i lungorna? Svaret blev nej. Jag kände mig lite trögstartad men hade ändå en ovanligt behaglig tillvaro på bandet under passet. Då distansmätaren började visa 18 km började jag komma igång på allvar och allt bara flöt på. Snittpulsen för passet blev rekordlåg och jag undrade ett tag om jag verkligen tolkade grafen på datorn korrekt. Jag känner mig i bra form och hoppas kunna kunna trimma och finjustera formen ytterligare i några avslutande veckor innan det ska trappas ner och toppas lite till tävlingen.

Helgen bjöd annars på diverse olika saker. Förutom lite OS-tittande så bakades det en alla-hjärtans-dag-choklad-tårta och spelades lite Mario Bros Wii tillsammans med barnen.

Under söndagen hann jag även med ett ordentligt långpass tillsammans med den så alltid trevlige och sympatiske Jayo. Karln har ju gått och blivit nykläckt polis så jag döper härmed om honom till Konstapel Olsson. Vi snurrade runt lite vid Stora Skuggan vid Universitetet och en sväng ut på Djurgården innan vi jobbade oss tillbaka hemåt. Underlaget var sin vana trogen helt bedrövligt. Stockholmsmodden sliter verkligen både fysiskt och psykiskt. Redan efter 500m svor jag tyst för mig själv. Hade det inte varit för det eminenta sällskapet så hade jag nog parkerat långt innan passet var klart. Trippmätaren visade 33 km fast farten var mycket beskedlig men det går banne mig inte att halka runt i modden mycket snabbare utan att bli helt komplett vansinnig.

Inga kommentarer: