2010-02-22

Ramundberget och löpband

Efter en långhelg vid Ramundberget tillsammans med Mamma Marikas arbetskollegor så är jagg tillbaka i stan och snökaoset. Ramundberget var som vanligt väldigt trevligt från början till slut. Vi anlände strax innan middag på torsdagskvällen och spenderade sedan större delen av fredagen i skidbacken. Elias börjar sakta men säkert bli stadigare och stadigare på skidorna och med lite hjälp på traven så tar han sig ner för röda backar nu. Venla och Mamma Marika spenderade samtidigt dagen i pulkabacken då Venla avser göra slalomdebut nästa år.

Under fredag förmiddag så var det mer alpint på programmet men då det blåste rätt styggt och termometern visade ner mot minus 20 så tog vi det lite lugnare på eftermiddagen och badade och bastade tillsammans med barnen istället. Jag själv hann med ett snabbdistanspass på ett löpband i gymet. Lamas kortade tacksamt av passet en aning då jag var lite extra mör i kroppen efter några hårda dagar i backen. Passet blev 75' i progressivt ökande fart från 3:40 ner till 3:15 tillsammans med lite uppvärmning och nerjogg. Benen rättade ganska snabbt in sig i ledet och passet avverkades utan några problem.

Sammanlagt kom jag upp i knappt 13 mil denna vecka vilket jag trots allt är nöjd med då torsdagen och söndagen präglades av långa bussfärder med mindre mängd än normalt. Dessutom kryddades veckan upp med en hel del alpin skidåkning vilket även det bidrog till lite extra slitage.

2 kommentarer:

Ellinors dröm sa...

Kan ju vara skönt med ett litet avbrott i allt tränande och samla lite kraft inför all löpbandsträning som aldrig tar slut.

Patrik Engström sa...

Ellinor:

Jo ibland är det skönt att samla lite kraft och fokusera dessa på aktiviteter som inte involverar löpbandsträning. ;)