2010-02-03

Vinter bort

Så där ja. Då var det snöstorm igen. Vintern vägrar ge med sig och håller oss i ett skruvstäd. Jag vill inte låta allt för pessimistisk men nu får det faktiskt vara nog med vinter. Den står mig högt upp i halsen och jag har fått min beskärda del av snö, modd, is och halka.

För oss löpare är framför allt modden och isen en besvärlig faktor. Att ständigt halka runt är påfrestande dels fysiskt som psykiskt. Man måste hela tiden se var man sätter fötterna för att få så bra fäste som möjligt och även se till så man inte trillar och står på öronen. Att man sedan tappar frånskjut i löpsteget resulterar även indirekt att tekniken blir lidande och man felbelastar vissa delar av kroppen.

Räddningen denna vinter stavas för min del löpband. Jag har ju inför denna säsong valt att inte göra en inomhussatsning varefter jag inte springer några intervaller inomhus. Istället har jag valt att gå upp lite i distans och därmed nöta lite mer mängd. De snabba passen har jag därför egentligen uteslutande genomfört på band sedan jag kom tillbaka till Sverige efter jul och nyår. Jag är oerhört tacksam att jag har tillgång till ett eget band en vinter som denna. Men självfallet längtar jag av hela mitt hjärta ut i det fria och få springa intervallerna på landsväg med gott fäste.

Vinter - vik hädan.
Snälla.

6 kommentarer:

Jens sa...

Ja, nysopad barmark och tusingar. jädrar vad jag längtar.
Tack föresten för en bra blogg som alltid får mig sugen på att träna lite hårdare!

Ellinors dröm sa...

Personligen är jag så urbota trött på denna snö som inte tillför min träning nåt just nu. Hade jag varit föra årets Ellinor och bara motionerat utan mål hade det inte stört mig, men nu känns det überjävligt.

Anonym sa...

Kan bara hålla med. Att försöka kombinera en inomhussäsong som ställer extra krav på fartträning med ständig snömodd utomhus har visat sig inte vara helt lätt. Det enda positiva med snömoddsträning är väl att man blir en hejare på terränglöpning, men det ligger ju några månader fram i tiden...

Patrik Engström sa...

Jens:
Jag håller med dig. Tanken på slät fin grusfri asfalt och tusingar får det att vattnas i munnen. Jag vill även tacka dig för de snälla orden. Kan min blogg inspirera andra till att träna gott så är jag mycket glad!

Patrik Engström sa...

Ellinor:
Ellinor version 2010 viker inte ner sig för snö, modd eller is. Nej nej, hon är som en koncentrerad energistråle med ett tydligt mål framför ögonen! Fortsätt så!

Patrik Engström sa...

Medeldist:
Jo att kombinera korta snabba intervaller inomhus i högfart och sedan springa omkring och halka i modden utomhus är ingen hit. Faktum är att det säkerligen sliter en hel del på kroppen som aldrig riktigt får återhämta sig. Jag upplever det nämligen så att man bränner ganska mycket mer energi när underlaget är kasst vilket gör att återhämtningen mellan de hårda passen blir lidande.