2010-03-01

Blandad kompott

Helgen bjöd på en mycket blandad kompott. Först och främst så fick jag och Mamma Marika vila ut lite extra natten mellan fredag och lördag då Farmor och Farfar mycket tacksamt tog hand om barnen. Familjen har varit lite småkrasslig ända sedan hemkomsten från Ramundberget förra veckan så jag hoppas att vi lämnat det värsta bakom oss nu.

Tyvärr drabbades Elias av en akut öroninflammation på båda öronen varvid han och jag ilade runt i Stockholmsnatten på jakt efter lite antibiotika på en närakut. Efter medicin och lite alvedon så piggnade dock gossen till och repade sig snabbt från de smärtande öronen.

Jag själv sköt på veckans andra snabba pass till söndagens långpass. Herr Larm har äntligen fått buckt med sina besvärande hälsenor och tillsammans plaskade vi runt i snösörjan så gott vi kunde. Det är verkligen en mental uppförsbacke när det är plus två grader, grått och mulet samt ett underlag som är så nedrans krappigt att jag gråter inombords. Tack vare Larmens goda sällskap höll jag dock god min och halkade runt en sväng tillsammans med honom innan jag avslutade passet med 10 km på bandet i ökande fart från 3:40 ner till 3:20. Hittade ett bra flyt som jag sedan bibehöll under passet. Snittpulsen aningen högre än normalt (förmodligen pga veckans infektion) men det positiva med passet var att benen var pigga rakt igenom trots att den snabba delen genomfördes mellan kilometer 23-33. Ingen som helst stumhet eller trötthet vilket är ett bra tecken på att mängdträningen gett lite resultat.

Sammanlagt skrapade jag ihop lite drygt 14 mil vilket med tanke på det nedsatta allmäntillståndet under veckan får betraktas som bra. Nu väntar successivt lättning de två kommande veckorna. Nu handlar det mycket om att försöka trimma in kropp och skalle för den tilltänkta marafarten. Sammanfattningsvis: Inga junk-miles men mycket fart i maratempo.