2010-03-12

Det bär eller brister

Jaha, nu sitter man här och är lite rastlös i benen. Jag avskyr egentligen tiden innan en viktig tävling. Vill bara bara höra startskottet ljuda och sedan sprätta iväg. Än så länge har de inre demonerna inte vaknat till liv och jag får sova gott om nätterna. Men det lär nog snart bli ändring på detta. Framför allt räknar jag med att inte sova en blund natten innan tävlingen. Det brukar aldrig fungera att sova gott på hotell med vetskapen om att det krävs en suligt tidig uppstigning och sedan fullt fokus på viktig tävling. Alltså är det av större vikt att jag får en god natts sömn inatt istället.

Så, lördag morgon reser jag och Coach Lamas tillsammans till Köpenhamn där vi sedan byter till ett flyg vidare mot Venedig. Någon gång på eftermiddagen hämtar vi ut nummerlapparna och sedan bor vi på löparhotellet i Treviso där vi blivit lovade att få lämna in drickat hos elitlöparna samt få lite special transfer till start och efter målgång tillbaka till hotellet. Mycket fint och tillrätta lagt. Skönt att slippa ödsla energi på sådana detaljer.

Loppet då? Hur kommer det gå? Hur ska jag springa? Well, jag har ett hum om vad jag är kapabel till och under goda förutsättningar prestera. Nu är det dock självfallet en hel del faktorer som man behöver ha lite flyt med. Vädret är en viktig faktor. Jag slipper helst kraftig vind, regn och kyla. En annan orosfaktor är självfallet att jag matat alla mina nyckelpass på löpband och inte ute på landsvägarna. Jag upplever iofs att jag får slita hårdare på ett band då man tappar lite frånskjut men faktum är att bandet fungerar som en hare och ibland drar en fram under de tuffa passen. Jag hoppas alltså att jag kommer klara av att pressa på och hålla min målfart för egen maskin. Faktum är att lördagens tävling i Bore Cup var det första snabba passet jag genomfört utomhus sedan mitten av december. Och det tackar vi naturligtvis denna midvinter för.

En annan faktor är att jag inte vet hur mina lår kommer klara av 42 km asfaltslöpning som är mer stumt än det mjuka underlag som ett löpband erbjuder. Jag tror dock inte det ska vara några problem men låter det vara lite osagt. Sedan hoppas jag också att jag hittar en eller flera löpare som jag kan springa tillsammans med och på så sätt få lite draghjälp men detta är tyvärr inte något jag räknar med.

Hur som helst är jag mycket försiktig med att sätta ut några konkreta tidsmål. Jag vet att jag tränat på bra och känner mig i form. Jag går alltså för pers och hoppas samtidigt att jag får lite mer rutin på denna nobla distans.

Det bär eller brister.

6 kommentarer:

Petri sa...

Lycka till imorrn allas vår Stålis!!
/Petri

pinballwiz sa...

Lycka till imorrn!

Ellinors dröm sa...

Stort lycka till. Kör så det ryker!

pinballwiz sa...

Stort grattis till nytt pers! Väntar med spänning på lopprapport!

/Pinballwiz

Jens sa...

Grattis!! Snyggt jobbat!

Oitaliensk sa...

Länk till resultat? Nå?