2010-03-29

Glasspremiär

Innan jag tog helg förra veckan genomförde jag ett backpass på bandet. Terrängen utomhus inbjuder inte till så bra träningsmöjligheter då det smälter på klart sämre i skogen så det blev hemmets trygga vrå och löpbandet som fick erbjuda backe.

Coach Lamas hade skrivit ut korta intensiva backar med god lutning enligt: 3x(6x90'') med P: 1' och SP: 2'. Lutningen och farten för dessa tre serier var: 3:20/3:18/3:15 med ökande lutning enligt: 4/5/6%. Inte ett så blodigt pass även om det var lite ovanligt att äta höjdmeter, vilket skiljer sig markant mot marathonförberedelserna inför Treviso. De enda gångerna det sved till lite i pulsen var på 6% i 3:15. Efter passet då man fick jogga ner i 4:10-fart i 1% kändes det som om jag sprang i utförsbacke. Det är lustigt hur hjärnan byter preferenser. Det som på uppvärmning kan kännas lite motigt upplevs efter en del intervaller i högre fart och med lutning som rena joggen.

Annars bjöd helgen på lite lätt träning på lördagen följt av ett trevligt långpass tillsammans med Herr Larm på söndagen. Vi snodde runt lite i Sollentuna och Solna innan vi vek av mot Norra Djurgården där vi kikade lite på banan runt Premiärmilen. Banan var verkligen bra preparerad och det sved till lite i löphjärtat. Hade jag vetat att kroppen skulle återhämtat sig så snabbt och bra efter maran hade jag nog planerat in att springa tävlingen. Nu nöjde jag mig med att supa in tävlingsatmosfären och styra kosan hemåt där jag avslutade långpasset med en tempoökning över knappa milen i fart strax under 3:30. Lätt och ledigt och genomgående gott flyt under passet. Totalt sett summerades veckan upp till lite drygt 14 mil vilket jag är nöjd med då det endast var andra veckan efter maran i Treviso.

På söndag passade familjen även på att fixa upp cyklarna inför den stundande våren (för det är väl ändå på väg att bli vår!?). Efteråt stack vi ut och cyklade runt lite i kvarteret och avslutade cykelturen med att köpa glass och njuta av dem utomhus i det gråa och suligt kalla vårvädret. Hoppas det sände ut tydliga signaler till våren om att hon är efterlängtad.

Inga kommentarer: