2010-03-22

Helgsummering

En god helg är till ända. Det kändes skönt att vakna upp i sin egen säng och faktiskt kunna sova ut lite extra. Inget fel på Italien eller Treviso men under dessa utflykter när det är tävlingsdags så är skallen helt inställd på prestations-mode och därav är man ganska nollställd och tänker egentligen bara på en enda sak, tävlingen. Det är i och för sig en bra egenskap att kunna fokusera och ladda fullständigt men det sliter en del i själva förberedelserna och därför är det nog tur att man inte måste maxprestera hela tiden.

Förra veckan tog jag total löpvila i tre dagar och lät kroppen återhämta sig lite. På torsdagen joggade igång lätt även om låren ömmade en del i utförslöpen. På fredag var dock benen helt tillbaka och jag började sakta skruva upp volymen mot rutinen på cirka 20 km per dag. Det var skönt att konstatera att benen återhämtade sig så pass snabbt men tyvärr har mitt bäcken smärtat en hel del under helgen och därför är jag lite småorolig över att jag överbelastat det under maran.

Nåväl. Lördagen bjöd trots allt på strålande solsken och härligt utomhuslöp i 3/4-tights, underställ och vindväst. Fantastiskt skönt att lätta lite på munderingen. Tyvärr gjorde midvintern comeback under söndagen och under mitt och Fagra Fagers lunchpass fullkomligt vräkte snön ner från himlen.

Vintern vägrar släppa taget och vi det känns lite som om vi slängs mellan hopp och förtvivlan. Kan inte den här vintern snart ge med sig?

Inga kommentarer: