2010-03-26

Läkarbesök

För ett par dagar sedan hade jag ett besök hos ärkedoktorn Klas Östberg. Jag hade tröttnat på mitt konstant ömmande parti kring bäckenet varvid jag hoppades att Östberg skulle kunna begripa vad det är som strular.

Efter en hel del klämmande kombinerat med några hoppövningar var han redo för sin dom. Då jag uppenbarligen kan belasta bäckenet under hopp och springövningar så trodde ha inte det handlade om någon skelettärskada så som stressreaktion eller fraktur. Inombords en djup suck av lättnad. Istället verkar det som om muskelfästet mellan magmuskler och bäcken är det parti som ömmar och förmodligen är inflammerat och överbelastat.

Klas skrev raskt ut en MRI för att säkerställa att det trots allt inte är något som knakar och glappar i skelettet och ordinerade även ut en Voltarenkur. Så sedan ett par dagar knaprar jag Voltaren mot mitt ömmande bäckenparti vilket har resulterat i en enorm skillnad. Jag har nu full rörlighet i magpartiet och slipper smärtan. Det hela kan liknas vid den skillnad man upplever som pollenallergiker då man tack vare nässpray får lite extra syre genom näsborrarna och slipper den havsmängd snor som produceras (vart kommer egentligen allt slem ifrån?).

Min förhoppning är att denna kur ska få inflammationen i bäckenet att gå ner så jag blir kvitt detta problem. Givetvis måste man under denna period vara lite försiktig med träningen så man inte pressar på för hårt och istället förvärrar skadan. Balansgången är svår. Svår men hanterbar.

Inga kommentarer: