2010-03-10

Nertrappning pågår

Nertrappningen inför marathonloppet nu på söndag pågår för fullt. Två mycket lätta pass har jag genomfört under måndag och tisdag. Passen är inte längre än 30 minuter och innehåller små korta doser av farter kring det jag avser köra på loppet. Syftet är att kalibrera kropp och skalle för just detta tempo och inget annat.

Passen är således inget att orda om. De är så korta att de inte sliter alls. Mest handlar det om att hålla kroppen lite i trim och form samtidigt som jag hoppas att ben och skalle svarar upp positivt och är utvilade till tävlingen.

Tävlingen ja. Det är ju närmare än man tror. Än så kör jag huvudet i sanden och vägrar oroa mig för väder, konkurrenter, banprofil eller tidsmål. Vill inte att tävlings-och prestationsnerverna ska kicka in och förvandla mig till ett tävlingsmonster. Jag är nog inget bra sällskap när jag är så laddad. Istället passar jag på att njuta lite extra av de vilodagar som finns insprängda i schemat denna vecka. En väldigt konstig känsla. Helt plötsligt är det hur lätt som helst att skrapa ihop arbetstimmarna och faktiskt mer därtill. Ben och rygg känns ungefär som om de är tio år yngre. Inga krämpor eller stelheter. Bara silkeslen känsla i kropp och själ. Bra så. Jag njuter medan jag kan. Det varar till på söndag.

4 kommentarer:

swyzak sa...

Gör smart och hårt på söndag, av döma av läsning har du gjort förberedelserna till punkt och pricka, vet den vetskapen i huvudet och givetvis i benen så kommer det gå jävligt bra på söndag...

Martin sa...

Såg på Unibet att de tippar dig till 1,50 ggr pengarna på en tid på under 2.26

Johan sa...

Ser att du verkar ha en del skor från Asics och dessutom Piranha.
Skiljer sig storlekarna åt mellan modellerna? Jag har inte löpt i Asics sedan röda DS Racer (2006?) men när jag testade DS Trainern året efter var jag tvungen att gå upp en halv till en storlek.
Funderar nu på att testa Hyperspeed 4 på t.ex. Löplabbet för att sedan beställa Piranha SP3 från England.
Storleken bör väl vara densamma eftersom modellerna är från samma säsong?

Kör hårt på maran!

Staffan sa...

Lycka till! Ser med spänning fram emot en utförlig race-rapport!