2010-03-05

Snabbdistans 60'

Igår var det dags för veckans andra maraförberedande pass. Inga krussiduller utan i stort sett samma upplägg som från gruvpasset i tisdags fast avkortat. Istället för 90' kommenderades det endast upp 60'.

Alltså, en hyfsat rask uppvärmning på 10' där farten ökades från 4:20 ner till 3:32 genom att öka 12'' varannan minut. Därefter påbörjades snabbdistansen som varierade i farter mellan 3:20, 3:25 och 3:30 kryddat med lite olika lutningar så att snittet för passet hamnade mellan 3:20 till 3:25. Efter 55' så joggade jag ner fem minuter i lagom tempo.

Inte riktigt samma klipp i steget och känsla som under tisdagens pass. Det kan kanske förklaras med att kroppen inte riktigt återhämtat sig med bara en vilodag samt att det bitvist varit lite stressigt på jobbet. Jag hade dock egentligen inga problem att slutföra passet men hade nog önskat att snittpulsen legat några slag lägre. Hur som helst två riktigt bra genomkörare för kroppen och av veckans hittills inkasserade kilometer har nästan alla faktiskt genomförts i farter under 3:30. Lite annorlunda mot vad jag är van vid. Hoppas bara kroppen suger upp detta och förvaltar det på bästa sätt.

2 kommentarer:

Staffan sa...

Har du en tidig vår-mara inplanerad? När blir det, och var??

Patrik Engström sa...

Staffan:
Det är riktigt nära nu för starten på maran. Nu på söndag klockan 09:30 går startskottet. Tävlingen är Treviso Marathon i Italien.