2010-03-04

Vargavinter

Jag är oroad. Mycket oroad. Denna vargavinter som aldrig vill ge med sig och tyna bort. I morse visade termometern minus nio grader. I mars. I Stockholm. Och snön ligger i störa drivor med nyfrusen is under vilket gör underlaget precis lika jobbigt som förrädiskt att springa på. Det är sannerligen inte en lätt vinter att vara löpare.

Så vad händer egentligen? När ska vårvärmen komma och smälta bort all denna misär? Jag vet faktiskt inte. Jag misströstar nåt enormt och börjar mer och mer ställa in mig på att hela april och delar av maj kommer präglas av smältsnö och lervällig utan dess like. Tankarna glider omedvetet bort till alla vårtävlingar. Premiärmilen, Påsksmällen, Terräng-DM och Terräng-SM. Alla dessa tävlingar kommer säkert tyvärr att brottas med en hel del problem vad gäller underlaget. Verkligen trist.

Så jag biter ihop ett tag till. Klappar min bundsförvant Oskar (löpbandet) snällt på dess panel. Vi är bästisar nu. På tok för många mil har vi fått stå ut med varandra. Och som det ser ut nu så lär vi få fortsätta umgås ett tag till.

8 kommentarer:

Ellinors dröm sa...

Har du missat att vår och sommar är inställda i år på grund av finanskrisen. Vi har inte råd att ha varmt och skönt. Indraget.

Andreas sa...

Terräng-DM och Terräng-SM i lervälling kan ju bli lite kul.

swyzak sa...

Spikskoläge på TSM månne...

Dunceor sa...

Jag är lite trött på det nu också. Inte så mycket för själv kylan och så utan att det tar ju sån jäkla tid att förberedda sig för komma ut och få av sig allting.
Så skönt när man kan ta på ett par shorts och linne och sen bara ge sig ut.

Patrik Engström sa...

Ellinor:
Vi skippar vår och sommar detta år. De är inställda pga finanskris hos vädret! :)

Patrik Engström sa...

Seas:
Nja, jag gillar visserligen att springa höjdmeter men vill helst ha gott fäste. Att ligga och sladda och slira är inget kul och mitt bäcken brukar inte vara på humör då heller.

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Det är nog ingen tvekan om att det kanske kommer krävas spik på TSM. Så illa ser det faktiskt ut.

Patrik Engström sa...

Dunceor:
Det är sant. Det är så otroligt mycket skönare att ta på sig shorts och t-shirst och sedan snöra på sig skorna och dra ut. Enorm skillnad!