2010-04-23

Det stundar TSM

Fredag och vackert väder utanför fönstret. Set fint och inbjudande ut. Strax är det hemgång för lite fredagsmys tillsammans med familjen.

Under dagen har jag tagit en kort sväng för att rasta benen lite. Dagarna efter mitt sista terrängpass innan TSM har benen känts lite slitna och sega men idag svarade de upp på bästa tänkbara sätt. Pigga och fulla med kraft och trots att handbromsen var i så trippade jag runt på cirka 3:50 per kilometer. Ett bra tecken på att den lilla lättningen jag belönat kroppen med verkar ge lite resultat.

Imorgon är det avfärd med tåg ner mot Borås och årets TSM. Jag brukar vid detta tillfälle passa på att göra lite reklam för denna tävling som hos den breda allmänheten ofta passerar obemärkt förbi. Faktum är att TSM ofta bjuder upp till årets bästa motstånd sett över hela tävlingsåret. Hit kommer många löpare med en god försäsong i benen. Det som alltså är lite speciellt är att löpare från vitt skilda inriktningar under denna helg möts och mäter sina krafter mot varandra. Alltså kommer man åka på att tampas med såväl 1500m-löpare som orienterare och långskubbare dit jag nu räknar mig själv. Senare på säsongen kommer dessa löpare sprida ut sig mot deras inbördes inriktningar. Banråttorna käkar tartan, orienterar beger sig ut i skog och mark för att springa genom buskar och snår medan vi långlöpare mosar mil på hård fin asfalt.

Jag tar som sagt tåget ner till Borås i morgon vid lunch och anländer senare under eftermiddagen. Efter lite rekning av banan så återstår det lite vila och samvaro med övriga klubbkamrater som antingen är där på läger eller ska tävla. På söndag går herrarnas långa bana, 12 km och då kommer jag stå på startlinjen redo att ta ut och pressa mig så hårt jag förmår.